Det sier advokat Per Øverbø, som var bostyreleder.

– Bostyrets mandat var å avvikle det selskapsmessige. Vi konsentrerte oss om avvikle selskapet og datterselskapene, det var et konglomerat av internasjonale tilknytninger, sier Øverbø.

– Det er snakk om at det kunne være radioaktivt materiale på området, kjente bostyret til noe slikt?

– Nei, det var ikke tema. Det var ikke vår oppgave å undersøke det som hadde med miljøproblematikk eller straffbare forhold. Parallelt med vårt arbeid gjorde Økokrim og SFT et etterforskning om dette, sier Øverbø.

– Ingen kommentar

Ola Øverlie og Chiara Isola, redaktørene bak «Rapport om risikomomenter for arbeidstakere og miljø ift. Bergmesteren Raudsands søknad om deponiprosjekt i Nesset», ønsker ikke å gi kommentar.

– Om noen har anmerkninger til rapporten, må de henvende seg til Miljødirektoratet som er saksbehandler, svarer Ola Øverli i en tekstmelding.

– Tar ikke stilling

Seksjonsleder Ragnhild Orvik i Miljødirektoratet bekrefter å ha mottatt rapporten.

– Vi har lest den og tatt den til etterretning. Vi tar ikke stilling til alle faktaene i rapporten, sier Orvik.

Nei-takk til intervju

Isola viser til Ernst-Otto Kristiansen, på bakgrunn av hans kjennskap til saka som tidligere rådmann i Nesset og medlem av bostyret, og hans høringsuttale til Bergmesteren Raudsands deponisøknad. Materiale herfra er blant bidragene i rapporten. Kristiansen ønsker ikke noe intervju i den aktuelle sammenhengen.