Lørdag er det klart for premiere på årets revy fra Eidsvåg ungdomslag. Instruktør og kunstnerisk ansvarlig Bjørn Ølander mener bygdefolk og tilreisende har mye å glede seg til.

– Vi jobber kontinuerlig i manusgruppa med å speile det som skjer herover. Og her hviles det ikke på noen måte. Kan hende hoster vi opp noe helt nytt på en av forestillingene, om det dukker opp noe. Dette er ferskvare, forklarer Ølander.

Bitt av revybasillen i 1986

Ølander er en primus motor også i år, som han har vært mange tidligere år.

– Det var fort gjort å bli bitt av basillen. Det skjedde allerede i 1986, da jeg flyttet hit. Og basillen biter stadig nye.

– Javel...?

– Ungdommen! Hele seks stykker under 18 år blir å se på scena på Bergtun. Det er dobbeltvirkende positivt, for dette styrker samhold og øker kreativitet i skolesammenheng, pluss kjempebonus for oss som setter opp revyer og teaterstykker, forteller Ølander.

– Og i år går dere «giftig» til verks?

– Ja, det har jo vært mye snakk om deponiet, på godt og på ondt. Og sjølsagt skal denne saken behandles også i vårt forum, sier Ølander.

Brunsnegler og kommunevåpen

Revygjengen brenner også for det nye kommunevåpenet.

– Hele sammenslåingsaffæren tas opp i sitt fulle alvor. Men med et skråblikk. En skal heller ikke se vekk fra at vi vil gjøre noe med brunsnegleplagen, og så føler vi kanskje at fotballen ligger litt nede her. Slik skal det ikke være, sier Ølander.

Det blir både dans og sprell og spell, og Ølander forhåndsskryter uhemmet av orkesteret og musikken.

– André Gussiås er vår naturlige kapellmester, og med seg har han blant annet Mats Nerli og andre topp musikere. Så da blir det en salig og lett blanding som skal more gammel og ung, lover Ølander.

Rundt 30 aktører – også mange av de velkjente revyveteranene – er klare for premieren lørdag.

HVA: Revyen «Gift, - men ikkje fanatisk», Eidsvåg ungdomslag

Hvor: Ungdomshuset Bergtun

TID OG STED: Premiere 3. februar, spilles også 9. feb. og 10. feb.

André Gussiås er kapellmester, her med Erik Skjørsæter på trommer. Foto: Privat
Marit Silset med skråblikk og artige tanker i «Gift, men ikke fanatisk». Foto: Privat