Den tragiske basehoppulykka i Eide 2. januar har ført til at det omstridte Vasskor-skiltet blir satt opp igjen enda en gang. Denne gangen håper Statens vegvesen at skiltet blir stående.

– Vi fikk henvendelser etter ulykka om at noen av leitemannskapene ikke fant fram til søkstedet på grunn av at det manglet skilting, sier senioringeniør Jan Gunnar Sandblåst i Statens vegvesen til Rbnett.

Fant ikke fram

Etter at en basehopper ble meldt savnet etter et hopp fra Sør-Tussen, deltok mange i leiteaksjonen rundt fjellet. Flere klaget på at det var vanskelig å finne fram da det manglet skilt.

Da tok folk i bygda kontakt med vegvesenet for å få opp igjen skiltet.

– Vi har fått vite at problemet har blitt tatt opp internt blant dem som bor i bygda, og at det nå er håp om at skiltet får stå. Vi har fått renset det gamle skiltet og satte det opp igjen mandag, sier Sandblåst.

Fra Vassgård til Vasskor

Flere av dem som er vokst opp i bygda Vassgård har reagert svært negativt på at bygda skulle endre navn til først Vasskord og deretter Vasskor. Dette har gått ut over skiltet. Forrige gang gikk det ikke lang tid før Vasskor-skiltet var tilgriset.

Da Vegvesenet skrudde ned de tilgrisa skiltene i mars i fjor, regnet ikke Jan Gunnar Sandblåst med at skiltene ville komme opp igjen.

– Vi registrerte at det var noen utflytta folk som ikke ville akseptere skiltet. Sjøl om vi har hatt en god tone med folk i bygda, har de vel ikke kontroll på alle. Nå bruker ikke vi mer tid på dette. Vi har mer enn nok å bruke tida vår på i Statens vegvesen, sa Sandblåst for 10 måneder siden.

Nå er skiltene på plass igjen.