Den nåværende KFK-spilleren var i MFKs junioravdeling og gikk på toppidrettslinja på Molde VGS mellom 2007 og 2010. Flere ganger var han med på treninger med A-laget, som den gangen ble ledet av svenske Kjell Jonevret. Det ble imidlertid aldri en offisiell A-lagskamp for MFK, og Eirik Rundberg flyttet fra byen etter endte studier i Molde.

– Det var tøft. Vi er inne i vår tredje oppkjøringsuke nå. Jeg syns det gikk greit med oss, og jeg er fornøyd med det vi gjorde før pause. Målene rant ikke inn, men det var tøft fysisk. I tillegg kjenner ikke vi spillerne på kretslaget hverandre så godt, så det ble vanskelig å få til noe godt spill. Det var i alle fall veldig, veldig artig, sier kristiansunderen til Romsdals Budstikke etter kampen.

Manglet marginer

– Det er klar jeg gjør det. Det er mye tilfeldigheter i fotball. Jeg hadde ikke marginene med meg, og da ble det slik. Jeg hadde noen småskader, men det handlet nok mest om det mentale aspektet. Motivasjonen var kanskje ikke helt der, og da tenkte jeg andre veier, sier Rundberg som nå jobber som fysioterapeut i Kristiansund og spiller fotball i 4. divisjon for KFK.

– Jeg var med A-laget av og til. Knut Olav Rindarøy gjorde det veldig godt på venstrebacken, som er min posisjon. I tillegg hadde klubben noen andre som kunne spille der. Da ble det veldig vanskelig. Jeg slo ikke helt gjennom. Timingen var ikke god nok. Klubben var nede i 1. divisjon i 2007, og da var det kanskje ikke unggutta som skulle satses på. Men jeg hadde fire veldig fine og gode år i Molde, forteller han.

Roser Berg og Strande

Emil Dahle og Pål Alexander Kirkevold er noen av spillerne som spilte sammen med Rundberg på juniorlaget i MFK og Molde 2. Begge fikk seinere eliteseriekamper.

Eirik Rundberg under en treningskamp for MFKs A-lag mot Hødd på Lubbenes KGB før 2009-sesongen. Nordmøringen var i klubben fra 2007 til 2010. Foto: Erik Birkeland