Nyttårskonserten med Vestnes Musikklag er alltid et musikalsk høgdepunkt i kommunen. Denne gangen var det knyttet store forventninger til den belgiske solisten, som er bosatt og Sveits og har vunnet priser over hele verden.

Gamle venner

Glenn Van Looy studerte musikk sammen med Stefan Bocken i Belgia. Det var han som inviterte sin gamle studiekamerat til Vestnes, der Stefan Bocken jobber i Vestnes kulturskule. Gjensynet ble hjertelig, både musikalsk og personlig.

– Jeg ble invitert hit av Stefan, det var veldig hyggelig. Jeg har vært i Vestnes en gang før, da spilte jeg med Tomra Brass. Vestnes er en trivelig plass å komme til, jeg kommer gjerne tilbake, sier Glenn Van Looy til Romsdals Budstikke etter at konserten er over.

Konserten varte i over to timer, publikum fikk ikke nok. De ville ha ekstranummer,

Variert program

Programmet var variert, fra moderne brassmusikk via latinske rytmer til klassiske perler. Stefan Bocken dirigerte musikklaget med smil og autoritet, konferansier Arne Ottar Ødegård bandt programmet sammen med muntre og treffsikre kommentarer.

Konserten ble innledet med en komposisjon av Philip Sparke, kjent navn i brassmiljøet. Deretter var det fyrige latinamerikanske rytmer før det hele roet seg ned med den kjente Elisabeth-serenade,

Første avdeling ble avrundet med høgdepunkt fra filmmusikken fra Ratatouille.

Ingen nyttårskonsert uten en skikkelig marsj, denne gang den litt ukjente "Sports special" av Arnold Steck.

Carmen av Bizet slår alltid godt an. Den ble framført med Glenn Van Looy som solist, til kraftig applaus fra publikum.

Avslutningsnummeret var den kjente "Slavisk dans" av Anton Dvorac.

Stemning

Men publikum var ikke i stemning til å forlate salen, de ville ha mer. Og det fikk de, først melodien "Joy, peace and happiness" før Glenn frammøte det stemningsfulle stykket "My mountain top" solo uten orkester. Men publikum ga seg ikke, og Glenn inntok like godt plass i orkesteret for det endelige finalenummeret.

– Jeg liker godt å spille med amatørkorps, jeg synes de er flinke, er attesten fra Glenn Van Looy. Han kom til Vestnes fredag, deltok på en øving før han stilte opp på konserten. Søndag gikk turen tilbake til Sion i Sveits, er han bor.

Inspirasjon

Bådefor publikum og for de 20 musikerne i Vestnes Musikklag ble dette en kveld de vil huske. Orkesteret er av de eldste i fylket, og er nå inne i sin sesong nummer 122. Nyttårskonserten var den femtende i rekka.

– Vi får stadig nye medlemmer, flere voksne blir med. Det er plass til enda flere, sier Hanne Moldver Salthammer, leder i Vestnes Musikklag.

På kjøreplanen framover står blant annet deltakelse i Ørskog/Tomra brassfestival og veldedighetskonserten til Roger Lid på Idahall i Tomrefjord, i tillegg til tradisjonelle spilleoppdrag.

Med nyttårskonserten har laget fått en start som gir ekstra inspirasjon til videre satsing.