Molde: – Jeg skal svare deg som jeg også har svart tidligere på akkurat dette spørsmålet; det er helt rett at vi har gratis parkeringsplasser for våre ansatte. Før hadde vi dem nedenfor fylkeshuset, nå har vi dem på andre siden av stadion. Og det er en bevisst holdning bak dette. Årsaka til det er at fylkeskommunen skal favne flere enn de som har tilgang til bussene i Molde, sier Guttelvik.

Har vært diskutert

– Vi skal favne folk i hele fylket vårt. Folk fra alle kommuner i Møre og Romsdal skal kunne jobbe på fylkeshuset, som tilfeldigvis er plassert her i Molde, sier han.

Guttelvik er ikke helt uvant med diskusjonen om gratis parkeringsplasser til ansatte. Han mener den kommer opp med ujevne mellomrom.

– Så langt har vi konkludert med at det skal være gratis parkeringsplasser, for å gjøre oss attraktiv fra folk som også bor utenfor Molde.

– Men må du være pendler for å få gratis parkeringsplass som ansatt i fylkeskommunen?

– Nei da. Alle har gratis parkeringsplass. Til og med folk i Molde, konstaterer Guttelvik.

– Men forstår du at diskusjonen kommer opp igjen?

– Jeg ønsker i alle fall ikke å delta i den. Vi har bestemt at det skal være slik for å være attraktiv. For å gjøre det enklere for folk som bor for eksempel i Halsa eller Kristiansund å jobbe her, sier fylkesrådmannen.

At det er en i hans egen organisasjon som reiser debatten har han ingen problem med.

– Det er ikke forbudt å mene noe, sier Guttelvik.