Det opplyser adm. direktør Oddgeir Anundsen i One Nordic Kraftmontasje AS, som nå blir hetende bare Kraftmontasje.

Han er svært glad for at de nå har fått en løsning med lokalt eierskap av selskapet. One Nordic-konsernet har eid selskapet hundre prosent i ti år.

Oddgeir Anundsen forteller at det er tre eiergrupperinger som nå har overtatt selskapet, med det han beskriver som en veldig god og riktig sammensetning av gründere og entreprenører.

Rauma, Vestnes og Molde

– Det blir et skikkelig regionalt selskap, med eiere fra Rauma, Vestnes og Molde. Om lag 50 ansatte her har gått sammen og kjøpt om lag en fjerdedel av aksjene i selskapet. Det betyr at 70 prosent av våre medarbeidere har kommet inn på eiersida. Axess Group i Molde har kjøpt mellom 35 og 40 prosent. Videre har en gruppering som kaller seg Kraftpartner, også kjøpt 35–40 prosent. Grupperinga rundt Kraftpartner er fra Vestnes og Rauma, og består av Bjørn Vegard Løvik, Johan Andreassen, Arvid Gjerde og Olav Aksel Olsen. Jim Solbakken og Ola Smeby er også med, sier Oddgeir Anundsen.

77 ansatte

One Nordic Kraftmontasje har i dag 77 ansatte. Selskapet hadde i fjor en omsetning på ca. 250 millioner kr, og fikk ifølge Oddgeir Anundsen et positivt resultat. I 2016 hadde selskapet et mer krevende år, med lav omsetning og minusresultat.

– Vår begrunnelse er at vi etter hvert har opplevd det slik at det ikke har gitt oss noen merverdi å være en del av et internasjonalt konsern. Vi ser mye større muligheter for selskapet på egen hånd, og å kunne styre utviklinga selv med regionale investorer som både forstår mer av hva vi holder på med og hvordan det ser ut her. Stordriftsbakdelene har blitt større enn stordriftsfordelene.

Fikk rekordkontrakt

Kraftmontasje fikk for få dager siden en rekordkontrakt med Lofotkraft på 227 millioner kroner. I tillegg fikk selskapet en kontrakt med Statens vegvesen på 80 millioner kr på rehabilitering av tre tunneler i Buskerud.

– Markedet er godt, Oddgeir Anundsen?

– Ja, vil opplever markedet som bra. Men det er veldig sterk konkurranse. Grepet på eiersida tar vi nå for at vi skal få kortere beslutningsveger og bli mer effektive. Dette blir en mer egnet eierstruktur for oss. Vi gleder oss skikkelig til å jobbe videre på den nye eierplattformen, sier >Oddgeir Anundsen.

One Nordic vil rendyrke

Det svenske One Nordic-konsernet sier at det vil rendyrke sin virksomhet og ytterligere fokusere på det svenske markedet.