MOLDE: Hos Møller Bil Molde møter vi Kristin Haugland Fosseide, som stolt viser fram den splitter nye Volkswagen med det spesielle navnet T-Roc. Dette er en liten SUV i Golf-klassen, etterfølgeren etter Golf Plus og Golf Sportsvan.

Godt utstyrt

– Dette er en bil med høg bakkeklaring, firehjulstrekk, kraftig motor og automatgir, en svært populær kombinasjon. Man kan velge mellom 150 hk dieselmotor og 190 hk bensin, forteller Kristin Haugland Fosseide. Forhandleren har store forhåpninger til denne bilen, som koster i overkant av 400.000 kroner. Det er også en rimeligere utgave med mindre motor. T-Roc kommer ikke som elbil eller hybrid.

Volkswagen har også et par andre nye modeller på gang seinere i år, en GTI Polo og den store Touareg. Audi kommer med nye utgaver av både A6 og A7.

Ford har også en ny liten SUV på gang, Ford EcoSport. Den blir lansert neste måned, og er etterfølgeren til B-Max. Seinere kommer både Fiesta og Focus med nye modeller.

BMW kommer med ny X2 i februar, i juli er ny X5 på plass. Det kommer også nye utgaver av i8 og M5, bare for å nevne det.

Langtur med elbil

Elbiler er ettertraktet, og mange har ventet på biler med gunstig pris og lang rekkevidde. Nå kommer de på rekke og rad. Hyundai kommer med elbilen Kona i juni, med en teoretisk rekkevidde på opp mot 50 mil. Bensinutgaven av denne bilen er allerede på plass, så her kan man både se og prøve.

- Kia kommer med en bil med tilsvarende spesifikasjoner helt mot slutten av året, mange har allerede skrevet seg på liste for å få bilen, sier salgssjef Geir Gribbestad hos Bertel O Steen Molde.

De kommer også med nye utgaver av Kia Cee´d og flere nye Mercedes-modeller i andre halvår, blant annet en ny A-modell.

Når det gjelder elbil, er Nissan Leaf veteranen. Neste måned kommer den i ny utgave med stor batteripakke som øker kjørelengden kraftig. Denne er det knyttet store forventninger til.

Det er mer usikkert for dem som kunne tenke seg Opel Ampera. Her tok forhåndsbestillingene fullstendig av, hittil er det levert ti slike biler fra forhandleren på Årø.

Opel satser friskt

Opel har ellers mye nytt og fint på programmet. Nå i januar kom den nye SUV-en Grandland, kort til etter at Crossland ble lansert før jul. Også familiebilen Insignia Country Tourer rullet inn i utstillingslokalene på Årø nå i januar.

Skoda selger godt i Romsdal, og den nye Karoq har slått godt an. Mazda 6 kommer også i ny drakt, men ikke før i september.

Flere nye modeller er på plass i januar, Subaru kommer med sin nye XV, Toyota med ny Land Cruiser.

Volvo kommer med sin nye XC-40, etter sommeren kommer nye V60.

Fornyelse hos Porsche

Av de mer eksotiske nykommerne nevner vi Porsche, som kommer med hele sju nye modeller i løpet av året. Om noen av disse finner kjøper i Romsdal, er mer usikkert.

Tesla 3 blir klar i oktober, i november kommer Peugeot med ny utgave av 508.

– Det er en god del nytt hos oss i 2018, neste år blir det enda mer spennende. Da kommer ny C-klasse med hybriddrift i kombinasjon med både bensin- og dieselmotor. Jeg tror også at 2019 blir det store elbilåret, sier Geir Gribbestad.

I erklæringen fra den nye regjeringa heter det at dagens elbilfordeler skal videreføres ut valgperioden, det vil si til 2021. Det lover godt for dem som vil over på elbil.