Møtet startet i lokaler ved Bislett klokka 12, blant deltakerne der er Falk Daniel Øveraas fra Vestnes, leder i Møre og Romsdal Unge Høyre.

– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne, sier Sandra Bruflot, fungerende leder i Unge Høyre, i en tekstmelding til NTB.

Kristian Tonning Riise trakk seg som leder av Unge Høyre den 9. januar. Bakgrunnen var flere varsler om upassende oppførsel overfor unge jenter i partiet. Fredag kom det flere varsler om dette. Både den fungerende ledelsen i Unge Høyre og statsminister Erna Solberg har beklaget det som har skjedd.

Sparsomt med kommentarer.

Etter at møtet var over, spurte vi Falk Daniel Øveraas om en kommentar. Han ønsket ikke å kommentere det som ble sagt i møtet, og viste til pressesjef Peder Weidemann Egseth. Rbnett oppnådde ikke kontakt med han tross gjentatte forsøk lørdag ettermiddag.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre sier til NTB at partiet har fått tolv varsler etter pressekonferansen fredag. Tallet kan fortsatt endre seg.

Blant varslene er en sak Aftenposten omtaler lørdag. I 2014 ble Unge Høyre varslet om at Riise hadde hatt seksuell omgang med en 16 år gammel, svært beruset jente på et fylkesårsmøte.

Aarset bekrefter overfor NTB at de først ble kjent med den saken etter at Riise gikk av, og at den varslene de kjente til fredag ettermiddag.

Tok over etter Paul Joakim Sandøy

Kristian Tonning Riise er i dag stortingsrepresentant for Hedmark Høyre. Han tok over som leder av Unge Høyre i 2014 etter Paul Joakim Sandøy fra Molde, som ledet ungdomsorganisasjonen fra 2012 til 2014.

Også Paul Joakim Sandøy viser til ledelsen i Høyre og Unge Høyre for svar på spørsmål og kommentarer rundt denne saka.

– Unge Høyre og Høyre jobber akkurat nå med en fullstendig gjennomgang av hva som sviktet i samråd med tidligere generalsekretær i Unge Høyre. Av respekt for det arbeidet må jeg henvise til nevnte personer som er de som håndterer saka utad, skriver Paul Joakim Sandøy i en tekstmelding til Rbnett.