Det var banksjef Karin Norli i Sparebank 1 SMN som overrakte prisen under Molde Næringsforums frokostmøte fredag. En stolt daglig leder og eier Pål André Lunder imot prisen. Han er daglig leder, styreleder og eneaksjonær i Fjordfiesta Furniture.

– Imponert

– Jeg er imponert over det Fjordfiesta Furniture har fått til med base i Molde. Gjennom Årets kremmer ønsker Sparebank 1 SMN nettopp å gjøre stas på dem som lykkes aller best, til inspirasjon for alle handelsdrivende, sier Karin Norli.

Fjordfiesta Furniture driver produktutvikling, markedsføring og salg av egne møbler. Selskapet ble etablert i 2001, holder til i Myrabakken i Molde og sysselsetter to ansatte.

2016-regnskapet viser en omsetning på 9,0 millioner kroner, som er en økning på om lag én million fra året før. Resultat før skatt ble 400 000 kroner som er på samme nivå som i 2015.

Glad prisvinner

– Det er alltid kjekt å få anerkjennelse. Vi er ikke så god på økonomi som vi er på møbelproduksjon. Derfor var det ekstra hyggelig å få en pris som går på økonomi. Det ligger en anerkjennelse og inspirasjon til å bli enda bedre på økonomi i prisen, sier Pål André Lunder.

Trangt nåløye

Karin Norli sier nåløyet i Årets kremmer er trangt. Det kreves en vekst på minst 20 prosent siste tre år og med positivt resultat. I regnskapsåret 2016 innfridde tre handelsbedrifter i Romsdal disse kravene. Det vitner om tøff konkurranse om kundene.

Prisen er basert på rent objektive kriterier med innleverte regnskap i Brønnøysundregistrene som eneste fasit. De to andre bedriftene som nådde opp i Årets kremmer lokalt, er XL-Bygg Dale Malo i Fræna og Max Fritid Engros i Rauma.