Folkemøtet i Flemma grendahus om grensejustering for Indre Gjemnes endte med en debatt der ca. 15 av de 150 frammøtte tok ordet med ulike synspunkt og ulike tema.

Etter møtet var leder i Angvik Bygdelag godt fornøyd. Terje Angvik, som omtalte seg sjøl som «separatistleder og sleiping» i møtet, syns tonen i debatten var god.

– Og vi fikk fram våre argument, som vi har bygd opp over tid. Og motparten fikk lagt fram sitt syn. Så vi er fornøyd, konkluderte han på vegne av styret.

– Så håper vi folket tar med seg det som er blitt sagt her, tenker seg godt om, og velger ut fra fornuften om Molde eller Gjemnes er beste framtidsløsning for Indre Gjemnes.

– Nei til Molde er ja til Kristiansund

Han gjentar det han også sa i slutten av folkemøtet:

– Sier vi nei nå, blir det oppfattet som et ja til å gå i en annen retning.

Angvik frykter at et nei til grensejustering nå, kan bli brukt av meningsmotstandere i Ytre Gjemnes til å presse fram et nytt vedtak i kommunestyret, med tilknytning nordover for hele kommunen.

– Det er ikke noe galt med Kristiansund, men alle tall viser at vi i Indre Gjemnes er tettest knyttet til Molde.

Hvis Kristiansund blir valgt som partner for hele Gjemnes kommune, mener Terje Angvik det er en «utopi å tro at Kristiansund vil bygge ut infrastrukturen til Hjelset og Molde.»

– For meg er det ingen tvil om at det vil bli lettere å utvikle Indre Gjemnes ved å være på lag med Molde.

– Vi vil fortsatt være nordmøringer

Angvik er for øvrig oppgitt over det synet at identiteten som nordmøringer er til hinder for å bli del av Nye Molde:

– Identiteten er noe vi har inni oss. Vi vil fortsatt være nordmøringer, vi blir ikke rotlause av å slutte oss til Molde. I Angvika bor det mange romsdalinger, og flere er gift med nordmøringer. Skulle det være et problem? Se på Raudsand og Eidsøra. De lå før på Nordmøre, men har nå vært i Nesset i Romsdal i mange år. De har ikke mistet sin identitet, de snakker fortsatt nordmøring.

Hvis Kristiansund blir valgt som partner for hele Gjemnes kommune, mener Terje Angvik det er en «utopi å tro at Kristiansund vil bygge ut infrastrukturen til Hjelset og Molde.» For Gjemnes blir Hjelset svært viktig når nytt sjukehus er på plass der. Her med Bjørnar Danielsen i panelet under debatten i folkemøtet i Flemma. Foto: Oddbjørn Harnes