Tirsdag startet rettssaken i Romsdal tingrett mot en yrkessjåfør fra Molde tiltalt for utaktsomt bildrap. Det var 2. pinsedag i 2015 at den fatale trafikkulykka fant sted. En personbil og en motorsykkel ble truffet av hengeren til vogntoget. Ulykka fant sted på E136 mellom Trollveggen og Horgheim.

Føreren av personbilen kom fra det uten skade, mens MC-føreren, en mann i slutten av 40-åra fra Elnesvågen, omkom som følge av sammenstøtet.

Det er satt av tre dager til rettssaken, og retten ledes av Eli Brusdal. Aktor er politiadvokat Laura Havdal, mens mannens forsvarsadvokat er Odd Robert Aksnes. Jørgen Randar er bistandsadvokat for de pårørende.

Tirsdag har den tiltalte yrkessjåføren forklart seg i tingretten. Han forteller at han ikke aner hvorfor dødsulykka 2. pinsedag skjedde. Han erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen, skriver Åndalsnes Avis som er til stede i retten. (krever innlogging.)

Mannen forklarte at han verken så eller kjente noe av det som skjedde, og forteller at hengeren lå beint etter bilen da han kikket i speilet.

Mannen mener han ikke har skyld i dødsulykka, og anser det som ei ulykke mellom han og personbilen, basert på vegtrafikkloven. Den sier at alle skal holde seg på avstand og ha sjans til å stoppe. Den tiltalte mannen mener at motorsykkelen kom for nær bilen foran, skriver Åndalsnes Avis.

Ifølge avisa er spørsmålet om teknisk svikt på kjøretøyet tatt opp i retten. Det skal være snakk om feil på en svinglås. Aktor, politiadvokat Laura Havdal, mener det i mindre grad ville hatt innvirkning på ulykka, og at den skyldes uaktsom kjøring.

Tiltaltes forsvarer, Odd Robert Aksnes, sa at alle synes å være enig om at det har skjedd en teknisk svikt.

– Spørsmål er i hvilken grad det har hatt innvirkning på ulykka, sa Aksnes.

Onsdag skal Dag Nordvik føres som sakkyndig vitne for forsvarer.

– Han er av den oppfatning at hovedårsaken til ulykka er den låsbare akslingen ikke var i låst stilling, sa Aksnes, ifølge Åndalsnes Avis.