Molde: Den nye utviklingsplanen til Helse Møre og Romsdal opplever heftig kritikk. Kanskje vel heftig fra enkelte hold. Overlegene i Molde fant ut at de ville trekke tilbake sin uttalelse.

– Noe av kritikken var nok vel krast formulert – noen mente det var i overkant krast. Vi vil vaske bort dette fra det endelige dokumentet, sier hovedtillitsvalgt blant overlegene, Nils Kristian Valle, til Romsdals Budstikke tirsdag ettermiddag.

Høringssvaret til overlegene var da fjernet fra helseforetakets hjemmesider.

En justert høringsuttalelse fra overlegene i Molde kommer i løpet av uka, sier Valle.

Hotell til fire milliarder?

Etter det Romsdals Budstikke har grunn til å tro, er følgende opprinnelige formuleringer blant de som skal endres:

«Det foreliggende utkastet omhandler i praksis kun tilførsel av funksjoner til Ålesund og beskriver en avvikling av funksjoner i Nordmøre og Romsdal, og ingen utvikling i Volda. Dette gir et bestemt inntrykk av at foretaket ikke har begrep om hva det skal bruke SNR til, kanskje det er et hotellbygg til 4,1 mrd. kroner?»

Geografisk slagside

Av andre sterke meldinger i overlegenes opprinnelige høring, kan vi ta med følgende:

«Det foreliggende utkastet til utviklingsplan viser en så stor geografisk og faglig slagside at her er det åpenbart at det er en høyst selektert gruppe som uten opposisjon eller korrektiv har fått utfolde seg». Og:

«I utviklingsplanen legges det opp til at det er uinteressant med kompetanse andre steder enn i Ålesund, og det forventes ikke utvikling andre steder heller».

Opprettholder kritikken

Den justerte høringsuttalelsen vil trolig bli tilgjengelig i løpet av uka. Hovedlinjene i kritikken vil uansett bestå, sier Valle.

– Vi opplever at det er en uferdig plan, sier han, og opprettholder kritikken som har kommet fra mange av fagmiljøene i denne høringen.

– Det er uheldig at det har vært så liten grad av involvering fra fagmiljøene og at det som skulle vært interne drøftinger nå kommer som høringssvar tilgjengelig for offentligheten, sier Valle.

Nils Kristian Valle og overlegene skal endre litt i sitt høringssvar. Foto: Per