– Det er veldig moro! Jeg er jo litt forundret. Jeg har jo ikke holdt på så lenge, og konkurrerer mot folk som har sunget som Elvis i 15-20 år. Det er litt spesielt for meg, og det har nok ikke helt gått opp for meg ennå at jeg faktisk vant, sier Morgan Vøien på telefon fra England.

Stilte bedre forberedt

Den årlige konkurransen The European Elvis Championshipble arrangert på Hilton Birmingham Metropol i helga, med rundt 80 deltakere.

Også i fjor deltok Morgan Vøien, opprinnelig fra Nannestad, men bosatt i Bud, i konkurransen. Da reiste han nærmest for moro skyld – og tok med seg en tredjeplass hjem.

– Hva gjorde du annerledes i år, siden du gikk helt til topps?

– Jeg var enda nøyere med både sang og antrekk, og hadde jobbet med detaljene for at alt skulle stemme så bra som mulig, forteller Morgan, og forteller at det er «hele pakka» som teller i konkurransen.

– Stemmen teller rundt førti prosent. Deretter er kontakt med publikum, sceneopptreden og antrekk viktige kriterier. Det handler om å være mest mulig lik på scena. Klesstil, utstråling, bevegelser, kroppsspråk, sier Elvis-tolkeren, som i år var automatisk kvalifisert til finalen etter tredjeplassen i fjor.

– Det var rundt 20 deltakere i finalen. I år var det nok en fordel at de visste mer om meg, både gjennom Youtube og Facebook, sier Morgan.

– Hvilke låter valgte du?

Drømmer om USA

På vei til flyplassen forteller Morgan at det bærer rett hjem til Bud og familien og jobben på GS Bildeler.

– Ingen feiring?

– Joda, vi skal markere dette. Men først må jeg lande i sofaen i kveld, og få summet meg litt, sier Morgan.

– Nå er du Europas beste. Hva blir det neste?

– Det må jo bli over til USA, det da. Det driver og surrer litt i hodet. Det er to konkurranser der; Ultimate og Images of The King, begge i Memphis. For å bli kvalifisert, må man først vinne deltstatskonkurranser. Det er jo noen som har spurt om jeg kan komme over, så ja, kanskje.

– Når får vi se deg på scena neste gang?

– Nå er det først en veldedighetskonsert i Bud kirke den 3. mars, der det skal samles inn penger til nytt orgel. Og så bærer det til Oslo den 17. mars, for Norwegian Elvis Tribute Nigh, med dElvis Morgan band. Det er noe jeg har dratt i gang selv. Og så er det jo mulig det blir mer å gjøre, humrer Morgan.

Det var først i september 2012, etter 22 års samliv og tre barn, at Morgan Vøien fra Bud kom ut av skapet som Elvis. Det taklet kona ved å bli kordame i bandet, dElvis Morgan Band.

Morgan har alltid vært Elvis-fan, helt siden faren ga ham Elvis-kassetter som liten. Først som voksen begynte han å synge, etter eget sigende fordi han trengte en hobby. I 2013 stilte han til NM i Elvis-karaoke. Og vant.

Morgan jobbet ekstra med stemme, antrekk og sceneopptreden foran konkurransen. Foto: Tovita Razzi
Europas beste Elvis Tribute Artist bor i Bud. Foto: Privat