– Det var meldt snø natt til tirsdag, men den kom ikke. Vi så an forholdene fram til klokka 04.00, og da satte vi i gang for fullt. Vi opplevde tekniske problem med en enhet, som førte til at vi havnet litt bakpå. Men det meste skal være strødd nå, sier han.

Gruser etter behov

Sekkesæter forteller at det ikke er faste roder for enhetene hvor det skal strøs, men at de jobber ut ifra behov.

– Bilveger, bussruter, fortau og bratte bakker er førsteprioritet. Vi har god kommunikasjon med busselskaper som ringer inn og melder ifra om glatte veger. Det går stort sett veldig greit. Noen veger var veldig glatte i dag tidlig, men det er dessverre ikke til å unngå. Vi har ikke nok ressurser til å være overalt samtidig, sier han.

Sekkesæter beskriver forholdene tirsdag morgen som utfordrende.

– Det er underkjølt is som i tillegg er våt som følge av nedbør. Da blir det veldig glatt. I tillegg kan det på enkelte fortau se ut som om det er strødd, mens det i realiteten er et gruslag som ligger under den nye isen. Det bør folk være OBS på. Jeg pleier sjøl å gå ut for å sjekke om grusen ligger over eller under isen, sier avdelingsingeniøren.

Ta kontakt

Han forteller at det jevnt over har vært glatt i hele byen i dag.

– Vi er klar over at det fremdeles er veger og steder det er glatt føre. Vi skal rekke overalt. Går det for lang tid til strøing er gjennomført så er det fint om publikum gir oss hint om det, sier han.

Viktig jobb

Denne vinteren har Molde bydrift brukt over 1000 tonn med grus for å gjøre vegene tryggere. En av dem som har vinterens viktigste strøjobb er Svein Inge Bøe. Han har vært på jobb fra 04.00, og blir værende fram til like etter klokka 15.00.

– Men vi er flinke til å ta kaffepauser, altså. Men det er null problem å holde motet oppe. Det er en vanesak, sier Bøe, som har jobbet med brøyting og grusing i fem år.

– Mildværet slo til, og da blir det fort glatt. Vi kommer til å rekke over hele området i løpet av dagen, sier Bøe, og legger til at flere gir tommelen opp når de ser at han er ute og strør.

– Folk setter stor pris på jobben vi gjør. Det er skikkelig trivelig. Det er viktig at folk kan ferdes trygt, sier han.

Svein Inge Bøe strør grus i Romsdalsgata. Han har vært på jobb siden 04.00, og har fortsatt mange timer foran seg. Foto: ERIK BIRKELAND
Glatte veger med is og hålke. Her i Mekvegen på Kvam 2. januar. Foto: Marit Heiene