Sammenslåinga av de to bygdebankene, som også har kontor i Molde, ble markert både ved bankens kontor i Elnesvågen og i Eidsvåg.

Tidligere banksjef Jan-Børge Silseth i Nesset Sparebank er ass. banksjef i Romsdalsbanken.

Romsdalsbanken, som formelt sett heter Romsdal Sparebank, er den eneste banken med hovedkontor i Romsdal – og som dermed blir styrt herfra.

– Dette er en stor dag og en milepæl for banken, sier Odd Kjetil Sørgaard. Siste fusjon for banken var da Bud, Fræna og Hustad Sparebank ble en realitet i 1972

Satser tyngre i Molde

– Vi satser offensivt, har tro på dette og skal vokse. Vi kommer til å satse enda tyngre i Molde. Kontoret vårt i Molde blir flyttet fra Storgata til Lingedalen, og bemanninga der blir utvidet. Vi flytter inn i de tidligere lokalene til Danske Bank. Vi kommer til å ha rådgivere og betjene både bedriftskunder og personkunder i Molde, og ha forsikringsfolk der. Stabben i Molde blir utvidet fra tre til sju medarbeidere.

– Det betyr at dere har tro på markedet i Molde?

– Ja. det har vi. Som romsdalsbank er det klart at vi må være til stede i Molde og betjene markedet der.

– Hva betyr det for dere å være eneste bank med hovedkontor i Romsdal?

– Det er vi litt stolt av. Det er stas å være det. Nå er det ikke flere enn oss igjen. Dermed kan vi heise fanen og si a vi er lokalbanken for Romsdal. Vi satser sterkt på nærhet og lokal profil. Vi har tro på at fusjonen vil gi en sterk lokalbank for Romsdalsregionen og sørlige deler av Nordmøre, med lokal beslutningsevne og brei kompetanse, sier Odd Kjetil Sørgaard.

47 ansatte

Romsdalsbanken vil ha 47 ansatte etter sammenslåinga. Det vil være 23 i Fræna. 18 i Nesset og resten i Molde.

– Ingen blir oppsagt som følge av fusjonen?

– Nei. Tvert imot ansetter vi flere. Vi har hatt stillingsutlysninger og ansatt tre nye medarbeidere. Én på bedriftsmarked i Molde, en på forsikring i Molde og en på forsikring i Fræna. Så får vi se om vi må satse ytterligere, sier Odd Kjetil Sørgaard.

– Hvordan har responsen vært etter at det ble kjent at dere skulle slå dere sammen?

– Responsen har vært veldig positiv. Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra kunder som sier at dette kommer til å bli bra, og at de har god tru. Flere har også sagt at de vil bli kunder i Romsdalsbanken. Mottakelsen har vært positiv. Vi har også fått ganske mange forespørsler om kjøp av egenkapitalbevis i banken, sjøl om det ikke er noen til salgs foreløpig, sier Odd Kjetil Sørgaard.

Han forteller at Romsdalsbanken har passert seks milliarder kroner i forretningskapital.

Amalie Sildnes Gedde-Dahl og Kai-Emil Grønvold Dale underholdt med sang og musikk under åpninga i Elnesvågen. Foto: Egil H. Torvik
Lina Flataker fikk hjelp av assisterende banksjef Jan-Børge Silseth til å klippe snora. Foto: Sigmund Tjelle, Driva