De 40 ansatte ved R&M Ship Interior AS i Molde kan går det nye året i møte med store smil, vel vitende om at de har landet kontrakter med to års varighet og som vil gi dem opp mot 15 nye kolleger i løpet av 2018. Dermed er skipsinteriørbedriften tilbake på samme ansattnivå som for tre år siden. På det meste har bedriften hatt rundt 70 ansatte.

– Miljøvennlig design

De fire kontraktene har en verdi på et tresifra millionbeløp, og alle er for Ulstein Verft på Sunnmøre. To av dem er hver for seg og samlet de største prosjektene selskapet har rodd i land siden oppstarten for mer enn 30 år siden.

– Den ene kontrakten er bygging av passasjerinteriøret i en hybrid Color Line-båt, som skal gå mellom Strömstad og Sandefjord. På det andre store prosjektet, Lindblad Exploration, som seiler til Nord- og Sydpolen, skal vi ha totalpakken på interiøret, både for passasjerer og crew. Også denne båten er miljøvennlig designet. Båten er på bare 130 meter, og skal kunne gå 40 dager uten å måtte gå til land. Det skal være høy hotellstandard for opp mot 126 passasjerer, og vi må sørge for et interiør som bidrar til at folk ikke blir lei, sier administrerende direktør Jan Zetterberg i R&M Ship Interior AS.

Omstilling

Prosessen med å lande kontraktene har blitt ledet av prosjektdirektør Kjetil Mathisen, som har jobbet i et halvt år for å få signaturene på plass. De ansatte fikk vite om kontraktene rett før jul.

– Nyheten ble naturligvis godt mottatt. Kontraktene er med å sikre framtida får. Vi viser også at vi er aktuelle på nye markeder og har evnet å omstille oss. Tidligere har vi konsentrert oss om offshore-markedet. Vi har vært leverandør til Ulstein Verft helt siden oppstarten, men nå har vi virkelig fått en fot innenfor, sier Mathisen.

– Ulstein Verft tidligere har tidligere kjøpt delvis innredning av oss. Nå er det totalpakke. Vi har bygget opp en tillit gjennom mange år, nå blir vi belønnet for jobben vi har gjort. Dette er en heder til alle ansatte, og sikrer oss belegg for drift langt fram i tid. Det er også i linje med skiftet man ser innenfor grønn teknologi, sier Zetterberg.

Åpner kontor i Ålesund

I anledning kontraktene kommer R&M Ship Interior AS til å åpne kontor også i Ålesund.

– Det skal ikke bli mindre her i Molde. En del av de 10-15 vi kommer til å ansatte kommer til å jobbe derfra, sier Zetterberg.

De øvrige kontraktene er et Ulstein Expo yacht-prosjekt for en privatperson og et offshore-basert servicefartøy til vindmølle på sjø.

Administrerende direktør Jan Zetterberg (t.v.) og prosjektdirektør Kjetil Mathisen. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
Plugin hybridferja «Color Hybrid», som skal byggast på Ulstein Verft for Color Line. Foto: ILLUSTRASJON REDERIET