Lørdag arrangerte Tomrefjord IL sprint for fylkets langrennsløpere i SBM cup på Tomrefjellet. Utøverne opp til elleve år fikk teste seg i en spesiallaget sprintcrossløype, mens de eldste også konkurrerte på litt spesielt vis.

– Lørdagens sprintarrangement var en nyvinning i måten å arrangere langrennskonkurranser. De yngste klassene konkurrerte i egen sprintcrossløype med innlagte utfordringer som slalåmporter, kuler, svinger, orgeltramp og andre krevende partier. Her var det stor aktivitet og mye moro både før, under og etter selve konkurransen akkurat slik Norges skiforbund ønsker et moderne skiarrangement skal være, sier leder av langrennskomiteen i Møre og Romsdal skikrets, Petter Myrset.

– I en skikrets med relativt få deltakere i hver klasse er det også behov for å tenke nytt når det skal arrangeres sprintkonkurranse, med prolog og finaleheat. I stedet for å avvikle klassevise finaler ble resultatlisten for den enkelte klasse gjort unna etter prologen. Deretter ble alle utøvere fra 13 og eldre slått sammen i åtte heat med seks utøvere som konkurrerte ut fra nivå og uavhengig av alder og kjønn, sier han videre. Og:

– Dette var et arrangement tatt ut av læreboka for skiarrangement som oppfordrer til mye aktivitet for alle utøvere mens de er på skirenn. Tomrefjord IL hadde gjort en kjempejobb på forhånd med arrangementet der de hadde laget en kompakt og publikumsvennlig arene med sprintcross og sprintløype tett rundt klubbens varmestue på Svartløken, fortsetter Myrset.

Mange fra MOI

Totalt stilte 87 ivrige langrennsløpere til start, hvorav 45 utøvere var med i de eldste klassene. Molde og Omegn IF sto for hele en tredel av deltakerne.

Av lokale utøvere på jentesida utmerket Guro Myrset (K19/20, MOI) og Vilde Roysdatter Lange (K18, Vistdal IL) seg mest. Guro var raskeste jente i prologen, mens Vilde fikk beste plassering i finaleheatene. Begge stiller til start i neste helgs norgescuprenn for junior på Beitostølen.

Øvrige lokale klassevinnere på jentesiden: J11: Ingeborg Synstnes Hole (Åndalsnes IF). J12: Ingfrid Klokset (Tomrefjord IL). J13: Signe Gaupset (MOI).

Kombinertutøver imponerte

Tomrefjord IL-løper Alexander Nyheim Løvik var blant dem som fikk testet formen på hjemmebane. I prologen hadde han nest beste tid av samtlige. I A-finalen ble det til slutt tredjeplass, bare slått av Vegard Røyrhus (Hovdebygda) og Petter Elias Vestre Røkke (Stordal).

Lillehammer-bosatte Nyheim Løvik er sannsynligvis den eneste løperen fra skikretsen som skal gå senior-NM seinere denne sesongen.

15 år gamle Johan Fredriksen Orset fra Torvikbukt IL imponerte også stort. Kombinertløperen hadde sjuende beste tid i prologen av samtlige – uansett alder. Han var også raskest i B-finalen og tok klasseseieren.

Øvrige lokale klassevinnere på guttesiden: G12: Erik Risan (MOI). G14: Tobias Risan Nakken (MOI). G16: Sebastian Risan Nakken (MOI).