Et samspilt korps med innslag av lokale stjerner fikk Nesset kirke opp i stående applaus flere ganger fredag kveld.

30 år etter den første julekonserten inviterte Nesset skolekorps nok en gang til fest i Eidsvåg. Skjønt, skolekorps er kanskje ikke dekkende. I konsertheftet foreslås «generasjonskorps» om musikerne i alle aldre. Gjennom to timer fredag kveld ble disse kyndig dirigert av ordfører Rolf Jonas Hurlen.

- Jeg dirigerte dette korpset for første gang i 1985, men har ikke gjort det hvert år siden. Det har vært litt av og på. Men de siste 10-12 årene har jeg gjort det jevnt, sier ordføreren.

Gir tilbake

Ytterst på hans høyre flanke satt en annen profilert nessetgjelding. Lars Petter Bjerkeset satt der når han ikke spilte fra galleriet eller stående i midtgangen.

- Jeg har spilt i dette korpset siden jeg var ni år. Etter at jeg flyttet har jeg vært med når jeg har vært hjemme, som i jula og når jeg har hatt muligheten, sier saksofonisten.

- Du har tidligere vært opptatt av å gi tilbake til Nesset. Er dette en del av det?

- Absolutt. Jeg har også hjulpet til med å hente solister og sånt til konserter. Man må gi tilbake hele tida, det er viktig det, sier Bjerkeset.

Også andre gjester var det plass til. Mats Nerli bød på smakebiter av det man kan vente når han kommer tilbake til kirka 18. mars. Marit Silset fremførte Når Himmelen Faller Ned med elever fra Eidsvåg barne- ungdomsskole.

Lagseier

Men det var en lagseier i Nesset kirke fredag. Nærmere 50 musikere var involvert, og da den stående applausen hadde lagt seg etter den siste sangen kom det fra en benk langt bak:

«Kanj dåkkår nåkken flære?»

Det kunne de, og nok en gang ble applausen levert stående fra de rundt 200 i publikum.

- Hva betyr korpset for Nesset?

- Årets høydepunkt for oss er jo julekonserten. Da pleier vi å samle full kirke og få veldig god respons fra folk på det vi gjør. Det tok av litt på slutten her. Det er jo litt av poenget, å få med folk og at kirketaket skal løfte seg litt ekstra, sier Rolf Jonas Hurlen.

- Og hva er artigst: å dirigere en kommune eller et korps?

- Det er litt av det samme. I politikken handler det om konsensus, og her handler det om samspill, sier Nesset-ordføreren.