– På sikt må vi ha flere pedagoger, og vi har hatt utfordringer de siste åra, sier Monica Hestholm, som er styrer i Mobarn Nordbyen barnehage.

Hun sto på stand for Mobarn sammen med kollega Mali Gundersen, som jobber som rådgiver i Mobarns administrasjon.

– Vi er på messa her for å være mer synlig, og vise at det er behov for pedagoger og barnehagelærere, ikke bare ingeniører, sier Gundersen, som sjøl i mange år har stått på stand for industribedrifter.

Mobarn har 12 barnehager i tre kommuner, og per i dag 220 ansatte, som tar vare på 720 barn. På stand hadde de fem ledige stillinger.

– Hvis den rette kandidaten kommer hit i dag, kan han eller hun være i jobb i barnehagen om ganske få dager, forteller Hestholm.

Trenger lærer

Innen for andre utdanningsinstitusjoner er det også utfordrende å dekke behovene.

– Vi har merket at det blir vanskeligere for hvert år som går å få nye lærere. Med ny lærernorm blir det enda tøffere å få tak i folk, så det blir spennende å se når vi lyser ut til våren, sier Bergmo-rektor Frank O. Sæther.

Med høg gjennomsnittsalder, kommer behovet for nye lærere til å øke. Han sier det må vurderes å besøke studentene på skolene for å friste dem til å søke jobb i Molde.

– Objektivt sett viser jo levekårsundersøkelser at Molde er en god plass å bo. Og alle vi som bor her kan jo være enige i at det er en fantastisk plass, sier Sæther.

Flere stillinger på høgskolen

Direktør på Høgskolen i Molde, Gerd Marit Langøy kom til messa med nesten tretti ledige stillinger som er lyst ut eller som bli lyst ut på nyåret.

– Vi skal ha alt fra professorer, til stipendiat og ansatte til administrasjonen. Vi har aldri lyst ut så mange på en gang før, sa Langøy.

– Vi synes det er spennende å tilby jobber til høgt utdanna romsdalinger eller andre som vil flytte hit. Det kan være vanskelig å få noen professorer hit, men innen logistikk ser vi at det fagmiljøet vi har bygget opp, i seg sjøl tiltrekker seg folk, sier Langøy. Høgskolen har i dag 190 årsverk fordelt på 230 personer.

Også Molde kommune var på stand, og har rundt 30 ledige stillinger, innen mange fagfelt. skole, barnehage, kulturskole og ulike deler av omsorgssektoren. I tillegg til stillinger i Plan- og utviklingsavdelinga.

Større bredde

Totalt var det om lag 40 bedrifter med til sammen 170 ledige stillinger som viste seg fram i Rådhuset torsdag.

– Vi er glad for å se at det i år er større bredde blant bedriftene som viser seg fram og søker folk, sier Britt Blichfeldt i Molde Næringsforum.

Innen helse og omsorg har det tidligere ikke vært flust av muligheter på Romjulstreffet.

– Det vi ser i år er at det i tillegg til offshore og industri, er det også en del stillinger av mjukere type som skal besettes nå, sier Blichfeldt.

Det var mange industrielt retta bedrifter på jakt etter nye folk, og i tillegg til skole og barnehage, var helseforetaket på plass, samt en rekke bedrifter innen regnskap, revisjon, bank, IT og konsulentvirksomheter.

– Noen er her alltid for å vise seg fram, uten at de skal fylle spesifikke stillinger. Andre bedrifter skal ha en eller to nye medarbeidere, mens det er noen som søker mange nye ansatte, forklarer Blichfeldt.

På messa torsdag var det god stemning og en gryende optimisme i næringslivet, særlig for dem som jobber med industri.

– Spesielt kjekt er det jo å se bedrifter som har vært i fokus den siste tida på grunn av nedbemanning, som nå er her for å rekruttere igjen, sier Blichfeldt.

Rådhuset var fult hele tida, med over 500 besøkende, noe som er ny rekord, og bedriftene var strålende fornøyde.

Oppdatere seg på markedet

Trine Ødegård Olsen fra Molde var tilbake på messa i år. I fjor resulterte besøket i sommerjobb hos Maritech Systems.

– Det er spennende å se at det er så mange relevante bedrifter her, som jeg ikke har kjent til tidligere, sier Olsen, som studerer kybernetikk og robotikk ved NTNU.

– Det er fint å komme heim og snakke litt med flere bedrifter. Vi er vant med slike messer på NTNU, og de gjør det lettere å komme i kontakt med folk, som man kan ringe eller sende søknad til seinere.

Venninna Sine Alise Hansen er også innom for å oppdatere seg på mulighetene.

– Jeg studerer industriell kjemi og bioteknologi på NTNU, så det er ikke så mange bedrifter som er direkte relevante, men noen kan være interessante. Det er greit å få oversikt over hva som finnes. Vi vil gjerne ha relevant sommerjobb i Molde, sier Hansen.