MOLDE: Direktør for marked og forretningsutvikling i Axess, Knut Stefanussen, forteller at dette er en av flere kontrakter selskapet nå har fått på land.

– Kontrakten omfatter kontroll og sertifisering av alt utstyr som er underlagt krav om sakkyndig kontroll på vindparkene på Smøla, Hitra og Kjøllefjord, sier Knut Stefanussen.

Kontrakten kan også bli gjort gyldig for nye vindanlegg som Statkraft måtte ta over driften av i avtaleperioden. Avtalen har en varighet på tre år, pluss to opsjonsperioder på ett år. Potensiell lengde er fem år.

– Viktig milepæl

– Vi er veldig fornøyd med tildelinga, og ser fram til å begynne å jobbe med Statkraft. Dette er en viktig milepæl i vårt arbeid med å vinne større markedsandeler for landbasert industri, sier adm. direktør Børge Gjeldvik i Axess.

– Vi ser på tildelinga som en anerkjennelse av vårt arbeid de siste årene med å tilpasse oss en ny hverdag med mer sikre og kosteffektive løsninger. I et tøft marked vil avtalen sikre vår aktivitet og muliggjøre ytterligere styrking av teamet i Axess, sier Børge Gjeldvik.

– Grunntanken vår hele vegen er å gå mot kunder der vi kan jobbe som en strategisk partner over tid, og utvikle langsiktige forhold Strategien med null skade, maksimal oppetid og fokus på HMS, fungerer like godt på land som offshore. Strategien vi tar med oss fra offshore gjør at vi vinner ganske godt fram på land. Når vi byr på kontrakter mot landbaserte aktører, scorer vi veldig høyt på teknisk innhold og kunnskap, HMS og organisasionsoppbygging. Jeg føler at vi oppleves som en seriøs aktør når vi går inn i nye marked på land, sier Knut Stefanussen.

Statens vegvesen-kontrakt

Han forteller at Axess også har vunnet en kontrakt med Statens vegvesen, med en rammeravtale for kvalitetskontroll på overflate og sveis i Midt-Norge. Deriblant på Åstfjordbrua på den nye laksevegen til Hitra. I tillegg har Axess vunnet en rammeavtale med Bane Nor innen samme fagfelt.

Knut Stefanussen forteller at Axess i år vil ha ca. 12 millioner kr i omsetning mot landbasert statlig virksomhet. Neste år blir det opp mot 20 millioner kr. På sikt vil en øke enda mer.