Vestnes kyrkje var fylt til randen, også på galleriet, før konsertstart kl 17 lille julaften - det vil si at godt over 300 ville få med seg julekonserten Du Store Mi Tid med Djupvik-familien, representert ved søsknene Cecilie, Knut Marius og Hallvar, samt Hallvars kone, Stephanie.

Familietreff

Ikke bare vokalistene, men også bandet var nært knyttet familiært; to brødre Frostad sørget for gitar og bass, og to brødre Fiksdal trompet og trombone. På tangenter var Øyvind Jo Heimdal Eik, mens Marius Simonsen satt bak trommene.

Konserten ble innledet med Nordnorsk julesalme, en julesang som betyr mye for familien Djupvik fordi mamma Helene Brendeløkken er fra Nord-Norge.

– Velkommen til julekonsert! Vi er så glade for å se så mange her. Det er jo fjes overalt, hilset Knut Marius, før Cecilie og Stephanie stemte i med den svenske julesangen Jul, Jul, Strålande Jul.

What Are You Doing on New Years Eve

For øvrig besto repertoaret av sanger som Walking in The Air, Stjernesludd, Selmas Sang - og Hallvar leste diktet Snø og granskog av Tarjei Venaas.

– Da jeg var liten, sånn 7-8 år, sto jeg i Elvis-drakt og det hele, og sangen How Great Thou Art, det var den aller største. Først da jeg sto her, i Vestnes kyrkje i mars 2014, skjønte jeg at O Store Gud - det er jo den sangen, fortalte Knut Marius før han framførte en kraftfull, Memphis-inspirert versjon av den kristne salmen.

Og hvis noen skulle lure: Konserten ble avsluttet med O Helga Natt, før alle reiste seg og sang Deilig er jorden.

– No fær me hæm å tek jul, hilset Knut Marius.