– Jeg sto opp for å spise en yoghurt på natta den åttende dagen etter operasjonen og der kjente jeg at ruren forsvant. Jeg var hjemme i Tomrefjord og ble hentet med helikopter på Vestnes. Det føltes veldig dramatisk. Blodet kom som en elv og folk var litt stressa, så ja, jeg var bekymret. Men det gikk heldigvis bra, sier Knut Marius Djupvik, som akkurat har kommet hjem til hjembygda fra Oslo for å feire jul - og synge jula inn både i Vestnes kirke og i Bjørnsonhuset i romjula.

Stemmen fungerer bra

Knut Marius forteller at operasjonen kom ti år på overtid - minst.

– Jeg har vært veldig plaget med halsen og mandlene, med gjentatte betennelser og mye antibiotika. Til tider var de så store at de kom borti hverandre, og det var vanskelig å svelge. Nå er jeg sjeleglad for å være kvitt dem, sier Knut Marius.

– Noen frykter at klangen i stemmen kan endre seg etter operasjon?

– Ja, men det har heldigvis gått bra. Stemmen fungerer veldig bra nå. Jeg føler at det er mer plass og at flere ting er lettere. Stemmebåndet fikk hvilt seg i over en måned før jeg begynte å synge igjen, så det kan selvsagt spille inn, men det virker utrolig bra, sier Knut Marius, og innrømmer at han er en smule lei suppe og stavmikser.

Et hektisk år

The Voice-vinneren legger bak seg et travelt år, der han både ble pappa for første gang og fikk fjernet mandlene, og dessuten satte i gang et totalrenoveringsprosjekt i ny bolig i Oslo.

– Musikalsk har ABBA, Red Hot, Jesus Christ Superstar, marinemusikk og stabsmusikk preget året. Det har vært utrolig spennende, og jeg føler jeg har utviklet meg på alle måter, sier Knut Marius.

– På nyåret blir det Abba-turné, med to allerede utsolgte Bjørnsonhus i Molde?

Ny tradisjon i Vestnes kirke

Men først skal Knut Marius bringe julestemning til folket i en utsolgt Vestnes kirke lille julaften, sammen med søster Cecilie, bror Hallvar og svigerinne Stephanie.

– Vi hadde siste øvingshelg forrige helg og det lover bra! Nytt av året er at solistene også blir med å kore en del, slik at vi får forsterket kor-pakka, sier Knut Marius, som har med både Emilie Bjørnstad fra Molde og Malin Dahl Ødegård fra Åndalsnes på laget.

– Ellers kan jeg friste med at en viss Eidsvåging skal kle seg i julekostyme og at jeg skal synge Mariah Carey, så dette blir fest! Vi skal også takke av et medlem i bandet, som skal videre med egne prosjekter. Det er første gang det skjer, så det blir spesielt for oss, sier Knut Marius - uten å ville røpe hvem det er.

Første jul som pappa

For Knut Marius handler jula først og fremst om tradisjoner.

– Familie, Knoll og Tott, pinnekjøtt, synging, kanskje en liten fest, samhold, varme, hytta, ski og snø, er stikkord. Og jeg gleder meg veldig til første jul som far. Bare tanken på at han skal prøve å pakke opp gaver og sitte ved bordet sammen med sin mor og far, og min mor og far, er veldig sterk og jeg tror det blir spesielt koselig.

– Den beste julesangen?

– Svaret burde kanskje ha endret seg nå som jeg har oppdaget så mye annen julemusikk, men det kommer alltid til å bli Jussi Björlings versjon av O helga Natt. Jeg har hørt den hver jul hele livet, han synger helt fantastisk og arrangementet, melodien og teksten er helt nydelig, sier Knut Marius, og legger til:

– De siste årene har jeg falt pladask for Nordnorsk Julesalme. Men den vipper ikke ned Jussi og O helga Natt!

Knut Marius´ kommende konserter lokalt:

Julekonsert Vestnes 23. des.

Red Hots julekonsert 27. des

Abba-show x 2 17. februar.

Knut Marius Djupvik, Hallvar Djupvik (ved tangentene), Stephanie Lippert Djupvik og Cecilie Djupvik Brendeløkken øver til konserten i Vestnes kirke. I år blir det jul uten mandler i grøten. Foto: Privat