En romsdaling i 40-åra er dømt til 18 dagers fengsel for vold mot en politimann. Han er dømt for å ha sparket politimannen i foten da politiet skulle ta DNA-prøve av ham i forbindelse med en annen straffesak.

Episoden skjedde hjemme hos mannens kjæreste i november i fjor. Mannen satte seg kraftig til motverge og måtte legges i bakken av to politimenn mens den tredje hadde nok med å holde mannens kjæreste unna. Mens mannen lå nede, sendte han et spark i leggen på den ene politimannen.

Han ble først frikjent i tingretten, da retten ikke fant det bevist at han sparket med vilje. Påtalemyndigheten anket saka til Frostating lagmannsrett på bakgrunn av bevisvurderingen, og der ble mannen dømt. Aktor ville ha 21 dagers fengsel, og det ville også mindretallet i lagmannsretten. Flertallet mente at 18 dager var passende straff for en voldshendelse de ikke karakteriserte som av det alvorligste slaget.

Mannen forklarte i retten at han bare skulle strekke på beinet mens han ble lagt i bakken av politimennene og at han ikke prøvde å sparke noen. Han mente at han ble unødvendig hardt behandlet av politiet og at politimennene hadde lest frifinnelsesdommen og tilpasset forklaringene til den.

Lagmannsretten festet ikke lit til mannens forklaring og dømte ham til fengselsstraff for vold mot offentlig tjenestemann. I tillegg må mannen betale 4000 kroner i saksomkostninger. Saka ble behandlet i lagmannsretten tidligere i høst, og det er allerede klart at mannen ikke får anke saka inn for Høyesterett. Dommen er dermed rettskraftig.

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix