Mandag kom Moldebadet med ei stor julegave til alle 2. klassinger i romsdalsregionen.

Fra 2. januar 2018 kan alle som er født i 2010 få gratis årskort, og får benytte anlegget så mye de ønsker fram til 31. desember neste år. Målet er at barna skal bli trygge i vannet og at svømmeopplæringen skal bli lettere.

– Barn har ofte et naturlig forhold til vann fram til de er fire til fem år. Det er mellom de er fem og åtte år at de fleste nesten-drukningsulykkene skjer. Vi har hatt flere tilfeller hos oss de siste sju årene. Sjuårsalderen er ei viktig tid når det gjelder å bli trygg i vannet. Hvis barn har lært seg å svømme når de er ti år, kan de komme til oss alene, forteller daglig leder ved Moldebadet, Eva Kristin Ødegård.

Den viktigste julegaven

Hun mener den viktigste julegava foreldre og foresatte kan gi barna er å sette av tid sammen.

– Sett av tid til å bli med barna på svømming. Vi ser stor forskjell på tryggheten til de barna som er her ofte, sammenlignet med de som er her en gang i året. Opplever barna lek og moro i vannet, øker tryggheten, og svømmingen kan komme av seg selv, sier hun.

– Barna kan ikke komme alene, og må derfor ha med seg foreldre eller en person over 18 år og kan svømme. Det koster også penger?

– Vi ønsker å skape badeglede i regionen og ønsker flere besøkende. På lang sikt er det positivt for de barna som ønsker å benytte seg av tilbudet. De blir trygge, får en god opplevelse i vannet, og ønsker å bruke Moldebadet, sier Ødegård.

Danne grunnlaget for badeglede

Ødegård mener det er alfa og omega å skape trygge barn.

– Det kan være med å danne grunnlaget for stor badeglede. Det er også viktig for regionen at barn får en god og positiv oppvekst. Det kan føre til at de ønsker å flytte hjem når de blir voksne og skal etablere seg. Det er en del av samfunnsansvaret vårt, forteller hun.

Tilbudet gjelder alle barn født i 2010 som er bosatt i romsdalskommunene. Moldebadet ønsker å motta klasselister fra alle skolene i regionen, for enklere registrering av 2. klassingene som ønsker årskort. Hvis ikke kan foresatte ta med pass eller fødselsattest og vise fram i resepsjonen på Moldebadet. Ødegård er spent på hvor mange av de 900 2.klassingene som kommer til å benytte seg av tilbudet.

– Det er selvfølgelig opp til hver enkelt, men jeg håper så mange som mulig ønsker å komme til oss. Det blir kjempespennende å se, sier hun.

For ordens skyld gjelder tilbudet følgende kommuner: Molde,Vestnes, Rauma, Nesset, Midsund,Sandøy, Aukra og Fræna.