Skaret: – I tillegg kan vi regne med like mange trener og ledere i støtteapparatene, så dette er stort arrangement både for oss i MOI, for hele skiskyttermiljøet og for byen. Konkurransene skal avvikles lørdag 24. og søndag 25. februar, men det er åpen treningsdag fredagen og mange har bestilt hotellovernatting fra torsdag av, forteller rennleder Kjell Arne Nygård.

Det ble arrangert et NM på en provisorisk skiskytterarena på Skaret i 1978, men nå står altså et topp moderne anlegg klart til å ta imot landets beste seniorer – med unntak av OL-løperne – og juniorer.

Trenger frivillige

Et større skiskytterarrangement har vi aldri hatt her. MOIs skiskyttergruppe består av 35 aktive, og da sier det seg selv at klubben trenger hjelp til å gjennomføre dette.

– Vi kommer til å få hjelp av de andre aktive klubbene i fylket. Eikesdal, Valldal og Tingvoll, men vi må nok ha mellom 150 og 200 frivillige totalt. Og en tredel av disse får funksjoner rundt standplass og arenaen. På grunn av sikkerhets-reglementet. Løypesløyfene i skiskyting er kortere enn i langrenn, så det behøves ikke så mange funksjonærer der, sier Sylfest Glimsdal, som blir standplassleder under norgescuprennene.

Link for påmelding

MOI kommer til å ha trente funksjonærer i nøkkelposisjonene, men må altså ha mange hjelpere og legger nå en link ut på klubbens hjemmeside – moi-idrett.no – slik at interesserte kan melde seg til tjeneste der. Det blir behov for parkerings- og kioskvakter i tillegg til løype- og arenavaktene. Norgescuprennene på Skaret skjer samme helga som OL og skolenes vinterferie avsluttes.

– Men vi regner med at potensielle hjelpere velger Skaret den helga, sier Nygård og Glimsdal med et smil.

Framtidig NM-arena?

Skiskytteranlegget på Skaret er topp moderne og har fått skryt fra alle hold. Tilbakemeldingene fra det midtnorske mesterskapet der sist vinter inspirerte MOI til å søke om norgescuprennene denne sesongen. Og kanskje kan det ligge en NM-søknad i kortene etter hvert?

– Det får vi nå vurdere når tida er moden. Arrangørutfordringene må alltid balanseres i den totale aktiviteten vår, slår Glimsdal og Nygård fast.

Lokale juniorer

Molde og Omegn IF og Eikesdal IL har selv mange aktuelle juniordeltakere til norgescuprennene på hjemmebane. Eirik Kjøl Tornes (elev ved NTG på Lillehammer), Marius Vaagen og Torbjørn Oppigard (begge elever ved skigymnaset i Meråker) er tre av dem som har markert seg sterkt i nasjonale renn og mesterskap allerede. Det samme har Rikke Gjeitnes, som går sisteåret på idrettslinja ved Romsdal videregående skole. Og Ingrid Stølan Husøy. Alle disse kommer til å konkurrere i 19-årsklassen på Skaret.

John Magnus Nygård (18- årsklassen), Ane Hagseth Stavnesli, Olea Iversen Gjeldvik og Rebekka Oppigard (alle i 17-årsklassen) blir også lokale håp på Skaret.

– Det blir kjekt med norgescuprenn på hjemmebane, det kan ikke være noen ulempe å kjenne forholdene godt. Jeg har en åttendeplass i norgescupen som beste resultat, og kan håpe på en topp-ti-plass på Skaret. Men konkurransen er hard, og det handler både om fart i løypa og nok treff på skytinga også på hjemmebane, sier Rikke Gjeitnes Dahle, som sammen med Ane Hagseth Stavnesli og John Magnus Nygård stilte på mandagens lille pressemøte på Skaret.

Denne trioen stiller blant mange lokale juniorer i norgescuprennene på Skaret. Fra venstre: Ane Hagseth Stavnesli, John Magnus Nygård og Rikke Gjeitnes Dahle. Foto: Kjell Langmyren