Festivalsjefen avslutter en intens uke – der det ble klart at Moldejazz, som tidligere knutepunkt-festival, kun får ett-årig støtte fra Kulturrådet – med å slippe et band mange har ønsket seg til Romsdalsmuseet. I ført nisseluer gir han og resten av administrasjonen i Moldejazz museumskonsert med Di Derre i julegave til byen.

– Det er ikke gratis, men jeg har stor tro på at folk vil sette pris på gaven likevel. Her er det flere ting som faller sammen. Vi har opplevd stor etterspørsel etter Di Derre på museet. Bandet fyller 25 år, og jobber med ny musikk. Det er altså et ønske både fra bandet og byen vi etterkommer, forteller Hans-Olav Solli.

Selger 5.000 billetter

Festivalsjefen legger ikke skjul på at han for 2017-festivalen – som ble en suksess på mange arenaer med 16 utsolgte konserter – helst skulle sett flere solgte billetter på museet, som kun fikk 3.000 – 3.500 publikummere i strålende solskinn og trolig går i minus på billettsalget.

– I 2018 vil vi ha utsolgt på museet, sier Solli.

– Kapasiteten er på 5.000. Blir den utvidet om nødvendig?

– Nei, det kan jeg love, at det blir ikke solgt én billett over 5.000, sier Solli.

– Har bookingen sammenheng med bortfallet av knutepunktstatus?

– Den har sammenheng med usikkerheten ved Kulturrådets tildelinger, ja. Men jeg mener det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. Vi har jobbet steinhardt for å rendyrke jazzen. Nå må vi jobbe for å rendyrke folkefestivalen og gjøre en like god jobb her.

– Di Derre er langt fra jazz, vil kanskje noen mene?

Slipper billettene mandag

Di Derre-konserten blir fredag 20. juli på Romsdalsmuseet kl. 18.00. Et band til, samt Di Derres gjester, gjenstår å få på plass.

– Jeg kan ikke svare på hva det andre navnet blir. Det kan gå i mange retninger, sier Solli.

Billetter til konserten fredag, samt todagerspass til museet, slippes mandag 18. desember kl. 09.00.