Serverings- og konferansestedet mangemilliardæren og eresfjordingen Fred Kavli bygget opp i heimbygda, bør brukes mer, mener styret for Kavli Moen Stiftelsen.

Stedet holder høy standard, men etter styrets mening er der for få overnattingsrom til å kunne få til bærekraftig drift hele året. Fred Kavlis intensjon var å forvalte slektsgården, med hovedvekt på reiseliv og landbruk. Landbruksdelen av virksomheten har blitt utviklet ved at det i første etasje i den røde fjøsbygningen er etablert et landbruksmuseum.

Arbeider med å overdragelse

– Hvordan ser du for deg at Kavli Moen Gård skal ivaretas og drives videre, styreleder Rolf Jonas Hurlen?

– Vi i styret for stiftelsen er opptatt av at gården skal ivaretas i henhold til Fred Kavlis intensjoner og formål. Vi ser at dette best kan gjøres ved at Kavli Foundation overtar Kavli Moen Gård. Et enstemmig styre ønsker at Kavli Foundation tar over Kavli Moen Stiftelsen. Dette arbeidet kommer vi til å starte på nyåret. Det vil bli sendt søknad til Stiftelsesstyret. Vi mener det er gode grunner for at Kavli Moen Stiftelsen innlemmes i Kavli Foundation, da formålene med stiftelsene er nokså like, forklarer Hurlen.

Personligheter møtes i Eresfjord

– Hvordan kan Fred Kavlis virksomhet gjenspeiles i Kavli Moen Gård?

Styret for Kavli Moen stiftelsen har innhentet konsulentvurderinger fra Horwarth HTL med tanke på å gjøre Kavli Moen Gård til en økonomisk bærekraftig gjestegård i Romsdal. Konsulentenes vurdering er at den amerikanske stiftelsen Kavli Foundation bør eie anlegget i Eresfjord.

Behov for flere gjesterom

– Vi har også fått anbefalinger fra konsulenter innenfor reiseliv om å bygge flere gjesterom ved Kavli Moen Gård. Flere overnattingsrom vil gjøre det enklere å til økonomisk bærekraftig helårsdrift ved Kavli Moen Gård, sier styreleder Hurlen.

Hurlen, som er ordfører i Nesset, sitter i styret for stiftelsen sammen med Frode Meringdal, Arne Kavli og Ole Houlder Rødstøl.

– Når håper du at en avklaring om eierskapet til Kavli Moen Gård er ferdig?

– Det beror mye på Stiftelsesstyret. En overføring av stiftelsen til en annen stiftelse innebærer at en del formaliteter må ordnes. Trolig vil deler av 2018 gå med til dette, sier Rolf Jonas Hurlen.