– Intensjonen er nok der, men i 2019-budsjettet må Fellesnemnda for Hustadvika kommune involveres, og vi vet ikke hvordan de stiller seg til dette, sier Henøen.

Usikker på samarbeid

Budsjettsaken har gitt samarbeidet mellom Senterpartiet, Arbeiderpartiet, SV og Venstre en alvorlig knekk.

Henøen sier hun skal gjennomføre alle vedtak uansett, og henviser spørsmål om samarbeidsklimaet til Senterpartiets gruppeleder Trond Malmedal.

– Vi har fått noe å tenke på. Denne runden med budsjettforhandlinger har vært ekstremt krevende, sier Malmedal.

– Ap kom med et ferdig forslag til oss som vi enten måtte godta eller takke nei til. Det gjorde det vanskelig. Hele grunnlaget for samarbeidsavtalen var at vi kom med et felles budsjett, sier Malmedal, som ikke vil konkludere noe om det framtidige samarbeidet.

Skolestruktur

Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, Frp og to representanter fra KrF sikret flertall for Arbeiderpartiets forslag. KrF var delt.

Kommunestyrets vedtak betyr at byggingen av Sylte og Haukås skoler utsettes. For å bedre på forholdene ved Malme skole skal rådmannen sette i verk tiltak, og kommunestyret forventer at skoledriften avvikles ved Malme skole innen skolestart høsten 2018. Kommunestyrets vedtok også at rådmannen skal bruke 2018 på å vurdere skolestruktur for Sylte og Malme, Haukås og Tornes.