Styreleder Olav Gjerland i Molde Næringsforum overrakte prisen til adm. direktør Per Olav Myrstad i Astero.

– Astero har i flere år vært blant landets fremste og mest anerkjente innen sin sektor. Bedriften har for sitt arbeid mottatt flere utmerkelser, og har derfor gjentatte ganger hatt besøk av representanter for sentrale myndigheter og en rekke nærings- og samfunnsinstitusjoner, siterte Olav Gjerland fra juryens begrunnelse.

Omstilling

– Astero har de siste årene vært gjennom en større omstilling, og har i den prosessen skaffet seg flere bein å stå på. Bevisst fokus på nyskaping og utvikling har medført både nye produkter, arbeidsprosesser og samarbeidskonstellasjoner. Bedriften har økt sin synlighet betydelig ved sin tilstedeværelse og ved aktiv markedsføring. Astero driver både kommersiell og sosial verdiskaping – en balansegang en har maktet til fulle, sa Olav Gjerland.

Han framholdt at Astero er en moderne virksomhet, som viser evne til å lytte til markedet.

Fyrtårn

– Samtidig ser de «hele mennesket» og arbeider etter kjerneverdiene respekt for andre, samfunnsansvar og arbeidsglede. Hundrevis av gode eksempler er beviser på at verdiene ikke bare uttales, men etterleves i praksis. Vi snakker om et fyrtårn som alle i Molde kan være stolte av, sa Olav Gjerland.

Han la til at de har fått kommentarer med spørsmål om Molde Næringsforum bare gir priser til styremedlemmer. Per Olav Myrstad er nestleder i styret i Molde Næringsforum.

– Men jeg kan forsikre dere om at forslagene som kom – og de var mange på Astero – kom fra helt andre steder. Per Olav Myrstad var selvsagt ikke med da valget ble tatt. Både rådmann og ordfører meldte seg inhabile. Alt i denne saken tåler dagens lys. Prisen er vel fortjent. Jeg tror alle i salen er enig med oss i at dette er et kjempevalg, sa Olav Gjerland til forsamlinga.

Andre målsettinger

Daglig leder Per Olav Myrstad i Astero takket for prisen.

– Astero er en bedrift som ikke så veldig ofte blir nevnt. Vi jobber med andre målsettinger enn mange andre bedrifter. Vi må også greie å drive lønnsomt. Men vi har en annen side som for oss er viktigere. Vi jobber med å få arbeid til folk. Slik sett er prisen like mye en honnør til det vi får til. Vi i Astero er heldige og glade for at vi får jobbe med slike ting. Så skal vi gjøre alt vi kan framover og stå på videre. Prisen er en motivasjon til å få flere folk på utsida inn i arbeidslivet, sa Per Olav Myrstad.

Astero har vært i kontinuerlig endring for å tilpasse seg behovene i befolkninga og arbeidsmarkedet. Bedriftens formål er å styrke tiltaksdeltakers muligheter til å få og beholde arbeid. I dag har Astero ca. 78 ansatte fagpersoner, fordelt på mekanisk skreddersøm og yrkeskvalifisering. De samarbeider med rundt 600 tiltaksdeltakere gjennom kurs og tiltak for å øke kompetansen og dermed gi muligheter for lønnet arbeid.