På Molde kulturskole øves det i alle rom for tida. Tradisjonen tro inviterer elevene ved musikklinja ved Molde videregående skole til julekonsert i Bjørnsonhuset onsdag 20. desember.

Laptop med sang

En av gruppene som er spesielt sammensatt for anledningen består av både første- og tredjeklassinger; og av vokal, gitar, saksofon - og laptop.

– Ingen visste hva det skulle bli da vi begynte å øve for halvannen måned siden. Vi har funnet vegen selv, med litt hjelp fra lærer Arne, sier Emil Ramstad, som jobber både med lyd og lys også utenom skoletida.

Han forteller at gruppa har havnet i et elektronisk, afrikansk og melodisiøst landskap, med den syriske sangen «Ah ya zein» som utgangspunkt.

– Det er nybrottsarbeid for oss å sette sammen elektroniske instrument med sang, forteller lærer Arne Torvik.

Bare to elever på hele musikklinja har laptop og lydproduksjon som instrument.

– Men stadig flere holder på med det. På kulturskoletilbudet i elektronisk musikkproduksjon har vi nå 10 deltakere, sier Torvik.

Variert program

På programmet for konserten for øvrig finnes alt fra klassiske perler, jazz- og poplåter i mindre bandformat, så vel som store ensembler, dans og kor. Repertoaret strekker seg fra popklassiskeren Hotel California av Eagles, til en av de mest populære sangene til Alf Prøysen. Det blir klassisk musikk i form av både mindre ensembler og korverk - og det blir tango til trekkspill.

– Her er det mulig å få med seg noe av den bredden i musikalsk utrykk som musikklinjas elever står for ved utgangen av 2017, sier Cesilie Torheim, fagleder for dans ved Molde kulturskole.

Viktig for samholdet

Malin Bechstrøm har hatt ansvaret for sangen i laptop-sang-gruppa.

– Hva betyr julekonserten i Bjørnsonhuset for dere?

– Den er et høydepunkt, og betyr mye for samholdet. Vi blir satt sammen i grupper på tvers av alder og sjanger. Etter vi mistet MetaMolde har den blitt ekstra viktig, sier Bechstrøm, og viser til Perledryss-konsertene i Bjørnsonhuset som var et samarbeid mellom profesjonelle aktører og kulturskoleelever.

Både hun og Emil Ramstad er avgangselever ved musikklinja neste år.

– Det har vært fantastisk å gå denne linja. Det er et veldig godt miljø, der alle ønskes velkommen. Og der alle er like sære, smiler Malin, som ikke kommer til å satse videre på sang og musikk.

Emil, derimot, vurderer å ta en bachelor i lysdesign i Stockholm.

– Men aller først skal vi ha et friår!

HVA: Musikklinjas julekonsert

TID OG STED: Bjørnsonhuset onsdag 19. desember kl. 19.30