Tett på Vonn

I lørdagens super-G-renn i Val d’Isère ble hun slått bare av den amerikanske verdenscupgiganten Lindsey Vonn og italienske Sofia Goggia. Dette var for øvrig Vonns verdenscupseier nummer 78 – til tross for alle skadeplagene hun har hatt de siste sesongene.

Ragnhild kjørte offensivt og feilfritt gjennom lørdagens løype og jublet både for prestasjonen og plasseringa da hun så tredjeplassen lyse fra storskjermen etter målpassering. Og ingen av de gjenværende løperne kunne matche tidene til topptrioen.

Ragnhild var bare 39 hundredels sekund bak Vonn og åtte hundredeler bak Goggia.

Nervepirrende

– Det var nervepirrende å følge resten av løperne inn mot mål. Og med de små marginene det er i denne sporten kan man ikke ta noe for gitt, det er ikke ferdig før det er ferdig, sier Ragnhild.

Tåka førte til et par pauser i første del av rennet, og snøfallet ga løperne noen utfordringer. Men både Goggia og Mowinckel, med startnummer 15 og 16, truet ledertida til Vonn – som hadde startnummer 6.

– Det har snødd tett her i to døgn, og det var derfor mjukere i løypa enn det som er vanlig. Det var noe løssnø i kantene, naturlig nok. Løypestarten var flyttet ned til reservestedet, og det var riktig. Jeg hadde forholdsvis tidlig startnummer og hadde bra forhold, det ble verre for de med høye nummer.

Tre hundredeler i fjor

Dette har Ragnhild Mowinckel jobbet iherdig for siden debuten i Zagreb i januar 2012. I romjula i fjor var hun bare tre hundredels sekund fra pallplass i storslalåmrennet i Semmering, og endte på fjerdeplass. Det var den beste verdenscupplasseringa hennes før lørdagens renn. I super-G var en sjuendeplass fra 2015 bestenoteringa, men hun kjørte inn til sjetteplass i VM i februar i år – begge disse rennene var i St. Moritz.

– Jeg startet å kjøre verdenscup veldig tidlig, i forhold til erfaringsgrunnlaget. Det tok litt tid å bli komfortabel med nivået, men jeg har jo nærmet meg gradvis. Og nå tok jeg et nytt steg – det kjennes veldig godt.

Lørdagens super-G-renn skulle egentlig vært kjørt i St. Moritz forrige helg, men ble avlyst på grunn av værforholdene. Det erstattet utforrennet som skulle ha vært kjørt i Val d’Isère lørdag. Og det blir ny super-G allerede søndag.