Loyd Silseth har gjennom et langt liv lagt ned en imponerende innsats til beste for Eide bordtennis. Han har stilt opp seint og tidlig og kjørt ungdommene til stevner og trening, framhevet ordfører Egil Strand da han overrakte kulturprisen til bordtennisentusiasten.

Gir unge et tilbud

«Loyd har alltid hatt fokus på at bordtennis skal være et lavterskeltilbud, der blant annet økonomi ikke skal være noen begrensning. Han har operert med ingen eller lave treningsavgifter, samtidig som han blant annet ofte har dekket kostnadene med skyss til turneringer, og stått for skyssen sjøl. Sjelden, og kun i kortere perioder, har han hatt hjelp fra spillernes foreldre eller andre voksne. For det meste har han stått for alt sjøl.», skriver forslagsstilleren.

Gymjenter imponerte

Teamgym-troppen i Elnesvågen turnforening har mange jenter fra Eide. De har utmerket seg i konkurranser på landsplan og er fine representanter for Eide, påpekte ordføreren etter at han hadde vist en film om turngruppa. Applausen fra et imponert publikum var raus.

Troppen består av 8–10 gymnaster i alderen 13–17 år som konkurrerer som lag i øvelsene frittstående, trampett og tumbling. Resultat avhenger av sammenlagt karakter i alle tre øvelser.

Troppen konkurrerer på nasjonalt nivå og har i 2017 i tillegg til nasjonale konkurranser, deltatt på NM med gode prestasjoner. I tillegg har 5 jenter vært på uttakssamling til landslag i Troppsgymnastikk, 4 av disse er fra Eide, står det i begrunnelsen for nominasjonen.

Loyd Silseth var mektig rørt da han fikk Eide kommunes kulturpris overrakt av ordfører Egil Strand (H) torsdag kveld, her omgitt av ungdommer fra Eide bordtennis. Foto: Oddbjørn Harnes