– Jeg har i sist formannskapsmøte og kommunestyremøtet tirsdag informert om hvordan prosessen er, og hvilke krav som stilles dersom det skal bli aktuelt med etablering av polutsalg i Aukra kommune, forteller Bernhard Riksfjord til Romsdals Budstikke.

Lettere nå enn tidligere

Tidligere var det strengere krav til hvor det etableres pol, men Riksfjord viser til at det de siste åra har blitt muligheter for mindre steder, og viser til Vestnes og Fræna som to kommuner som i nyere tid har fått pol.

– Nå er det slik at hvis kommunestyret ønsker det, så kan vi sette i gang en prosess, og henvende oss til styret i Vinmonopolet. Det er de som avgjør til slutt, sier Riksfjord.

Han venter at saka til politikerne i Aukra er klar en gang tidlig på våren, kanskje allerede i februar eller mars.

Vurderer om det er ønskelig

Hvis politikerne ønsker det og sender en forespørsel til Vinmonopolet, har de igjen rundt fem måneders behandlingstid.

– Det første politikerne skal ta stilling til, er om vi ønsker vinmonopol i Aukra. I neste runde vil vi eventuelt komme tilbake til størrelse og lokalisering, poengterer Riksfjord.

Han har fått flere henvendelser fra aktører i servicenæringa i Aukra, som gjerne vil ha en slik etablering.

– Det er flere som har tatt kontakt med meg, og jeg tror også at det vil være positivt for Aukra med et polutsalg. Det vil styrke kommunen når det kommer til økt handel og næringsutvikling, sier ordfører Riksfjord.