ERESFJORD: Kommunestyret er ivrig etter å komme i gang med bygging av det nye helsehuset i Eidsvåg. Prislappen er anslått til 123 millioner kroner.

En milepæl i Nesset

– Vedtaket om helsehuset er en milepæl for helsetilbudet til innbyggerne. Vi får 16 nye omsorgsboliger, nye lokaler til heimetjenestene og legesenteret. Vi får også tidsmessige lokaler til den offentlige tannhelsetjenesta. Vi har gitt invitasjon til Helse Midt-Norge om å legge ambulansestasjon inn i bygget. Vi har også lagt inn utvida legevakt, med legevakt fra og med mandag til og med fredag i Eidsvåg, sier Svein Atle Roseth som leder hovedutvalget for helse og omsorg.

Roseth mener det nye helsehuset passer perfekt inn i forhold til kommunereformen, med desentraliserte helsetjenester.

Roseth spurte i kommunestyret om det er mulig å gjøre unna forprosjektet for helsehuset raskere enn ett år? Han ønsker byggestart for det nye helsebygget før årsskiftet 2018/2019.

Ansetter prosjektleder

Rådmann Anne Grete Klokset opplyste til kommunestyret at Nesset kommune ansetter prosjektleder som begynner i jobben i januar.

– Vi skal jobbe under høgtrykk for å få raskest mulig oppstart av helsehuset, sa rådmannen.

Moderne helsehus

Flere av kommunepolitikene roste planene om helsehuset, og så fram til at huset skal stå ferdig. Helsehuset skal bygges på parkeringsplassen på sørsida av dagens kommunehus i Eidsvåg.

– Vi får et moderne helsehus på den fineste tomta i Eidsvåg. Tenk å kunne bo i omsorgsbolig i øverste etasjen i helsehuset, sa Toril Melheim Strand (Ap).

– Det er jammen på høg tid at vi får omsorgsboliger i sentrum av Eidsvåg, sa Jan Ståle Alme (Innbyggerlista).

Alme stilte spørsmål i kommunestyret om hvordan kommunen har tenkt å løse behovet for parkeringsplasser. Bare til omsorgsboligene er det behov for 24 parkeringsplasser.

Administrasjonen opplyste at det blir 26 parkeringsplasser i parkeringskjelleren under helsehuset. I tillegg er der parkeringsplasser på vestsida av kommunehuset.

Karianne Rindli (Ap), som også er medlem av hovedutvalget for helse og omsorg, hadde ønsket seg en løsning der avdelinga for demente ikke ble lagt i sentrum i Eidsvåg, men ble lagt til en annen del av Nesset. Men i kommunestyret støttet hun de foreslåtte investeringene i helsehuset og ombygging av Nesset omsorgssenter.

Vedtaket i kommunestyret betyr at det er gitt klarsignal for å prosjektere helsehuset i detalj, og sende bygget ut på anbud.