Torsdag kom meldingen hele musikkfestival-Norge har ventet på: Tildelingen av midler fra Kulturrådet etter ny festivalstøtteordning.

6,7 millioner kroner

For Moldejazz sin del, reduseres støtten fra 2017 til 2018 fra 7.108.544 kroner til 6.700.000. Reduksjonen har imidlertid sin forklaring.

– Vi har faktisk søkt om mindre penger, 6.753.117 kroner, fordi kompetansedelingskravet fra den gamle knutepunktordningen nå er fjernet. Den ble regnet til fem prosent. Dermed har vi fått omtrent det vi søkte om, og det er jeg selvsagt fornøyd med, sier festivalsjefen, som dermed får 53.000 kroner mindre enn omsøkt.

– Hva er din reaksjon på at Moldejazz kun får ettårig støtte?

– Jeg er overrasket. Samtidig som jeg ser at utvalget har hatt en vanskelig jobb. Det snakkes om en utjevning og slikt sett kunne det ligge an til at Moldejazz-støtten ble trappet ned. Men så har det nok vært vanskelig, når vi har levert så bra de siste årene, og ytt et slikt bidrag til jazzen. Derfor tror jeg det er et slags kompromiss at utvalget landet på ett år, sier Solli.

Må droppe bestillingsverk

På spørsmål om hvilken betydning fraværet av langvarig støtte får for festivalen svarer Solli med et eksempel.

– Jeg skulle sette i verk et bestillingsverk til 60-årsjubileet i 2020. Det må vi nå ta nye runder på. Det er synd, det var et stort prosjekt, sier Solli, og legger til:

– Ellers skal vi klare å lage en like god festival! Men det blir mer utfordrende. Booking av artister foregår tidligere og tidligere, sier Solli.

– Festspillene i Bergen, tidligere knutepunkt, søkte bare om støtte for ett år. Kan det være strategisk smart?

– Kanskje blir det enklere å holde nivået på støtten oppe på den måten. Det er vanskelig å vite. Uansett blir finansiering en usikkerhet vi må leve med i hvert fall de to neste årene, sier Solli.

Hans-Olav Solli er positiv til at støtten opprettholdes, men skulle gjerne hatt mer langsiktighet. Foto: ERIK BIRKELAND