Onsdag hadde Moldejazz-sjefen vakt ved gryta til Frelsesarmeen i Storgata.

– Folk vil gjerne diskutere festivalen og artister når jeg står her. Så i dag tenkte jeg at jeg like gjerne kunne slippe to artistnavn. Men det er bare de som gir penger som får vite navnene, sier Solli.

To gode artistnavn

Den første som ga penger – ved å vippse – var Rebekka Solli (for øvrig ikke i slekt med festivalsjefen). Hun fikk dermed både et takk og en pressemelding fra festivalsjefen.

– Adam Douglas og Ingebjørg Bratland? Jo, de har jeg troa på! Jeg er veldig fornøyd med begge disse navnene, sier Rebekka Solli, som selv har jobbet frivillig som vakt for festivalen.

Også Wenche Johansen og Miriam Ertesvåg smilte da de fikk skrivet fra Moldejazz i hånda.

– Adam Douglas? Det blir jo knallbra. Ingebjørg Bratland kjenner jeg ikke like godt til, sier Wenche Johansen.

Miriam Ertesvåg forteller at hun var frivillig på festivalen for første gang i år.

– Jeg hadde ferie og jobbet fire timer daglig med billettsalg for festivalen. Dermed fikk jeg med meg mange konserter. Det anbefales virkelig, sier Ertesvåg.

Bred appell

Festivalsjefen forteller at han har enda en artist i ermet, som han vil slippe før jul - det vil si, innen ei uke.

– I utgangspunktet hadde vi planlagt et bred anlagt slipp nå, med en stor internasjonal artist. Men artisten ville vente til januar, og det ønsket etterkommer vi. Like fullt tror jeg disse to artistene vil glede mange lokalt. Jeg har fått mange innspill om Adam Douglas etter at han vant Stjernekamp, sier Solli.

Adam Douglas spiller i Alexandraparken lørdag 21. juli, mens Ingebjørg Bratland har konsert i Molde domkirke torsdag 19. juli.

– Her gjelder det å være rask å kjøpe billetter. Bratland, som nylig solgte ut Oslo Spektrum, skal ha med seg noen av landets beste musikere, Dette tror jeg blir en stor opplevelse, sier Solli.

Fra før er det klart at den amerikanske bandlederen, arrangøren og komponisten Maria Schneider blir årets Artist in Residence i 2018. Donny MacCaslin, bandet Hudson, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Trondheim Voices, Gurls og Paal Nilssen-Love XL Unit er også bekreftet til festivalen.

Adam Douglas kommer til neste års Moldejazz. Foto: Jens A. Storaker
Ingebjørg Bratland skal ha konsert i Molde domkirke torsdag 19. juli. Foto: NTB SCANPIX