MOLDE: – Flere har vist interesse nå, så vi er ganske trygge på at det blir flere enn sist gang, sier utviklingssjef Randi Myhre i Molde kommune om Idrettens Hus til Romsdals Budstikke.

Tirsdag gjorde hun opp status for prosessen, som har tatt noen omveger fram til anslått innflytting i desember 2019, for politikerne i plan- og utvikling.

Stor ombygging

Den 22. november ble totalentreprisen med fem opsjoner kunngjort på Doffin.no, nettsida for offentlige anskaffelser.

– Blir anbudsrunden vellykket, ser vi for oss politisk sluttbehandling i kommunestyret i februar eller mars neste år, med oppstart måneden etter, forteller Myhre.

Fristen for å komme med tilbud på totalrehabiliteringen av anlegget til flerbrukshall, basishall og aktivitetsareal med garderober og kontor er 8. januar 2018. Jobben må være gjort innen 18 måneder.

Politikerne kuttet budsjettet

Da kan det bli prøvedrift og utrustning av lokalene for idrettene i september-oktober 2019. Fra januar 2020 skal dermed anlegget være i full drift. Uteanlegget opparbeides parallelt.

– Får vi inn tre-fire anbud nå, er det bra, sier Myhre.

Moldepolitikerne reduserte rammen for Idrettens Hus da de flyttet 60 millioner for å bruke på nye Sjøfronten. Da gjensto en ramme på 110 mill. til renoveringen, til tross for at rådmannen anbefalte politikeren å likevel gå for et nytt bygg.

Til sammenlikning måtte planleggerne av storhallen Spjelkavik Arena AS nylig be fylkespolitikerne om mer penger, etter at kostnaden økte fra 159,5 mill. til 199,3 mill. kroner.

Mulig å kutte på kampsport

I den nye konkurransen for Idrettens Hus er det nå fem opsjoner som gir mulighet til å spare på totalsummen:

– Opsjonene er løsninger vi kan ta inn eller ut av prosjektet for å treffe ramma på 110 millioner. Det er ikke tilfeldig hva det er. For eksempel å ikke føre trapperommet helt ned til tennisbana, innskrenking av kontorareal og en rimeligere varmeløsning, forteller Myhre.

De to siste opsjonene er å la den gamle bassengutformingen være et lagerrom og dermed droppe bygging av kampsportområdet der, samt å droppe treningssal i 3. etasje eller flytte kontor dit.

– Ulempen med å la bassenget være, er 500 kvm mindre til kampsport, og dermed mindre mangfold av idretter i anlegget. For økonomien gir det lavere investeringskostnad, men også mindre leieinntekter i framtida, sier Myhre.

Press fra leietaker

Utvidelse av turnhall med grop mot vest er imidlertid ikke lengre enn opsjon. Den må være med for å oppfylle intensjonsavtalen med turnforeningen.

Kommunen hadde nylig et møte med Molde turnforeningen for å informere, da det har vært mye frustrasjon i foreningen for at det sårt tiltrengte bygget for deres rundt tusen medlemmer er forsinket.

– Idretten har også uttrykt et sterkt ønske om å kunne samle flere kampsporter, sier Myhre.

Unngikk klage

Hun opplyser for øvrig at kommunen ikke reelt ble klaget inn etter at den inviterte inn tre entreprenører til en anbudskonkurranse med forhandlinger i oktober.

Det var tilbyder Christie & Opsahl AS, som alene kom med tilbud i første anbudskonkurranse som ble avlyst, som kontaktet kommunen og sa at de vurderte å klage på den lukkete runden. Denne ble så avlyst, før runde tre nå altså er utlyst for alle på Doffin.no.

Xpro AS, som har en rammeavtale med Molde Eiendom KF, bistår kommunen med prosjektledelse for nye Idrettens Hus.

Utviklingssjef Randi Myhre i kommunen. Foto: P