MOLDE: – Rekrutteringsmessig har vi det beste opptaket i min tid. Det er jo utrolig at så mange gutter og jenter i denne alderen vil være med oss, for det er jo så mange tilbud ellers, sier dirigenten Leiv Skeidsvoll, som har 25 års fartstid.

Første gang på julekonsert

Søndag inviterte han og Kviltorp og Nordbyen skole til julekonsert i Røbekk kirke.

– Vi har hatt denne konserten i mange år, men i dag er den historisk, for vi har aldri hatt med de unge aspirantene våre før. Noen av dem har spilt bare noen få måneder, sier Skeidsvoll, og legger til:

– Det er virkelig en fin «drive» over dem, og det er så kjekt å blande hovedorkesteret med juniorene og nå altså aspirantene, som teller hele 19 stykker.

– Hva er grunnen til den gode rekrutteringen?

– Det drives meget godt rekrutteringsarbeid på de to skolene, og så ser vi at det er skjedd en positiv svingning oppover for gutta sin del. Det har vært en klar overvekt av jenter blant aspirantene, nå er det gledelig nok fifty-fifty, sier Skeidsvoll.

– Hva gjør dere for å holde på de unge musikerne?

– Vi har ulike opplegg gjennom hele året, og da må vi jo organisere konserter og treff, slik som i dag. Da blir det fest, moro og flotte utfordringer som de tar tak i og viser at de klarer, sier Skeidsvoll.

Mange nye julelåter

Leiv Skeidsvoll mener slike konserter får både de store og de små til å føle tilhørighet.

– Er det de samme notearkene som i fjor?

– Ånei, minst halvparten av låtene er nye. Men det er en tradisjonskonsert, så sjølsagt er noen av de gode, gamle julesangene med, avslutter en travel dirigent.

Publikum i en godt fylt Røbekk kirke applauderte både for hovedorkesteret, for de mange små og store instrumentalgruppene og særlig for de nye og spente aspirantene. Med den avsluttende «Deilig er jorden» føltes varmen fra en innholdsrik, variert konsert med unge, flotte musikere i sentrum.