Med god hjelp fra tiggerne utenfor, hadde Ola Gjendem stablet 300 eksemplar av «Under kirkespir. En byvandring i Moldes kirkehistorie» på et bord i våpenhuset. Den ble skrevet til 50-årsjubileet.

Da menigheten strømmet ut etter høgmessa som altså markerte 60-årsjubileet, fikk hver og en som ønsket det, den flotte boka i stive permer i presang.

Rydder plass til julebesøk

– Det er ikke av mitt hjertes godhet jeg gir bort bøkene, sier Ola Gjendem, som får hjelp av flere til å dele dem ut.

– Jeg får besøk av bror min i jula, og skal det bli plass, må jeg rydde unna forskjellig.

Han forteller at han «i overmot» trykket opp 2.500 eksemplar, og solgte 1.100.

– Det var nok til å dekke alle regninger, men ikke mer. Så det jeg og Molde bymuseum gir bort nå, er det som skulle være fortjenesten – en halv million kr ut fra utsalgspris, humrer han.

Gir bort 1.400 bøker

Byhistorikeren har dermed hatt et restopplag på 1.400.

– Resten har jeg tenkt å dele ut på julaften, sier han, mens medhjelperne står og gir bort bøker til smilende mottakere.

Ten Sing debuterte

En annen, og lydlig bursdagspresang menigheten satte pris på, var Molde Ten Sing som har gjenoppstått. Koret startet på 70-tallet, men er blitt lagt ned og har gjenoppstått noen ganger. Etter flere års dvale, debuterte nye Molde Ten Sing på høgmessa søndag. En frisk «O, Happy Day» ga tilsvar i menigheten som klappet takta, og etterpå ga koret en solid applaus.

Barnekor, band og blåsere

Også flere andre gode krefter bidro til festpreg på jubileumsgudstjenesten: Schola Cantorum bidro under domkantor Tone Synnøve Øygard Steinkopfs ledelse. Og Olav Arne Steinkopf med band, forsangere og messingblåsere på galleriet. Steinkopf er vikar i Magnus Moksnes Myhres permisjon.

Biskop Ingeborg Midttømme viste til hvordan domkirka har utvidet sitt rom gjennom åra – bokstavelig talt i kirkekjelleren, med overført effekt der troens rom gir rom for tro.

På kirkekaffen ga tema seg sjøl – domkirkas egen historie.