Søndag framførte drøyt 500 gymnaster fra Molde Turnforening danser og akrobatikk for rundt 1.000 publikummere fordelt på to show. Den årlige juleavslutningen er foreningens største enkeltarrangement gjennom året og hadde temaet «En reise jorda rundt».

Rytmer fra hele verden

Tilskuerne fikk blant annet se danser med musikk, kostymer og koreografi inspirert av Sverige, India, Hawaii, Finland, Russland med flere.

– Dansen var lett å lære seg, sier de fargerike Hawaii-jentene.

– Turn er gøy! Vi lærer veldig mye, og så blir vi kjent med andre, sier Eina Buset Bredeli (8).

Mange unge trenere

Turnforeningen har 30 trenere, halvparten er under 17 år. Mari B. Hagbø (16), Marte Westad (22) og Tonje Kvendseth (17) er blant de unge trenerne. Kun Tonje er fortsatt aktiv turner.

– Miljøet er fint, og det er morsomt å se hvordan turnerne utvikler seg, sier Hagbø.

– En gang turner, alltid turner. Jeg føler meg heime i hallen, sier Westad.

– De unge trenerne har hatt et stort ansvar for arrangementet. De har koreografert danser, mikset musikk og lagt ned mange dugnadstimer, sier daglig leder Kari Frisvold Jenset.

Juleavslutningen gir en inntekt på rundt 100.000 kroner. Jenset sier at foreningen helt bevisst ikke driver dopapir- og potetsalg for å skaffe klingende mynt til kassa, men at de heller ønsker å få inntekt fra aktiviteter.

Utålmodig etter nye lokaler

Turnforeningen holder i dag til i Moldehallen, men skal etter planen flytte inn i den gamle svømmehallen i Idrettens Hus når bygget er renovert. Jenset er utålmodig og lei av prosessen.

– Nå må det skje noe. Det har drøyd i mange nok år. Jeg har ikke brydd meg om Idrettens Hus skal rives eller renoveres, det eneste jeg bryr meg om er at vi får nye lokaler, sier Jenset.

– Vi har drøyt 800 medlemmer og venteliste på 200. Nye lokaler vil bety enormt mye. Jeg håper vi flytter inn i 2020, sier styreleder Kennet Bratteberg.

Halvparten av turnforeningens 30 trenere er under 17. Her et knippe av trenerteamet. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
«Her kommer Mummi». Finland og Mummitrollet var tema da de yngste opptrådte. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
Pippi Langstrømpe kom på besøk i Idrettens Hus under søndagens juleoppvisning. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen
De røde og hvite framførte en russiskinspirert dans. – Russland var ikke utestengt her, spøkte en publikummer. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen