ÅNDALSNES: Raumabedriften som i dag heter Recticel AS, for mange bedre kjent som Westnofa Industrier, markerte sine første 50 år på bedriftens julebord på Woldstad gård i Isfjorden fredag kveld.

Bedriften benyttet anledningen til samtidig å hedre fem ansatte som har jobbet 30. eller 25. år i virksomheten.

Det var fersk adm.dir. Håkon Stokke Sæther som trakk de historiske linjene fra starten i 1967. Dette er det første året Stokke Sæther leder bedriften.

Skulle sikre skumplast-tilgang

Det hele startet på den nedlagte konfeksjonsbedriften SA-KO-FA på Holmemstranda. Der var de i to år før de fikk bygd en produksjonsbedrift på Øran på Åndalsnes.

Bedriften ble grunnlagt av sju møbelbedrifter på Nordvestlandet. Hensikten var å sikre disse sju en stabil leveranse av skumplast.

Det var vesentlig produksjonen av skummadrasser som betjente det økende behovet til de sju bedriftene.

Stokke ble hovedeier

I 1973 ble møbelprodusenten Stokke hovedeier. De var en av de sju som startet bedriften på Øran. Firmaet tok Europapatent på madrassen Welum 008 i 1977. Konseptet var fjører innstøpt i selve madrassen.

Ble Wonderland-madrasser

I 1980 endret madrassene navn til Wonderland. Deretter gikk det slag i slag, og Stokke AS etablerte Wonderland AS som egen bedrift på Åndalsnes i 2000.

I 2001 kjøpte trønderbedriften Brekke Industrier hele Westnofa, men solgte i 2008 til det belgiske konsernet Recticel. Det er altså de som i dag eier virksomheten.

Norges Vel-medaljer

Adm. direktør Håkon Stokke Sæther overrakte takk fra bedriften til flere trofaste ansatte.

Eva Britt Hansen fikk Norges Vels medalje og velfortjente blomster for 30 år i bedriften.

Likeså takket han tre som har vært 25 år i virksomheten med gullur og blomster: Ove Søvik har blant annet vært leder sammen med Olav Dalset, som nå er ny nestleder i firmaet. Og Idar Åge Olafsen har vært en altmuligmann gjennom et kvart århundre.

Eva Britt Hansen fra Isfjorden har jobbet 30 år ved Recticel på Øran på Åndalsnes. Fredag kveld fikk hun Norges Vels medalje og blomster av adm.dir Håkon Stokke Sæther. Foto: Ottar Rydjord
Adm. Dir Håkon Stokke Sæther berømmet ansatte som er med på å skape et godt arbeidsmiljø ved Recticel på Åndalsnes. Foto: Ottar Rydjord