Over helga arrangerer foreldrene et fakkeltog i protest mot politikere som vil sette en stopper for den vedtatte utbyggingen av naboskolen Sylte til en skole med 1.-7. klasse for hele området.

Det politiske slaget skal stå i kommunestyret 14. desember. Fakkeltoget blir trolig i Elnesvågen tirsdag kved.

Protesten er i første rekke rettet mot Arbeiderpartiet, som har snudd og vil sette Sylteutbyggingen på vent, og utsette nedleggelsen av Malme.

– Holdes for narr

– Arbeiderpartiet gikk til valg på skolesaken. Nå løper de fra valgløftene sine. Det er å holde de som har stemt på dem for narr, sier Marte Horsgård og viser Budstikka rundt på skolen. Det er tydelige lekkasjer, noen steder drypper det vann fra tak til golv, det er hull i vegger og tak, malingen flasser av, det lukter, toalettene er nedslitte, Et sted ligger sluket åpnet.

–Malme skole har vært vedtatt nedlagt i 10 år. Bygget er i elendig forfatning. Det er en skam å tilby dette til elever og lærere, sier Horsgård.

Usikkert

Arbeiderpartiet mener økonomien er for usikker til å sette i gang utbyggingen. Den kjøper ikke foreldrene på Malme skole.

– Arbeiderpartiet og rådmannen krisemaksimerer og overdriver hele tida utgifter og kostnader og underdriver inntektene, sier Arnt Roar Gravem, som har barn på begge skoler.

Gravem tror en utsettelse av skoleutbyggingen blir en dyr fornøyelse for kommunen.

– Prisstigningen, og utbygging av sjukehuset med press på entreprenører vil gjøre det veldig dyrt. Og forholdene på Malme er så dårlig at det uansett må gjøres noe med skolen. Det blir ikke billig.

Dersom det bli stopp for utbygging kan privatskole bli løsningen.

– Alle er nok i utgangspunktet for en offentlig skole, men det er klart det ligger veldig til rette for privat skole her, med nærheten til Molde og Årølia, sier Gravem.