Det er et hus på Håset vest for Elnesvågen flere har tipset oss om. Her bor Bjørn (54) og Beate (50) Nerland i sokkelleiligheten. Sønnen Bjørn Tommy og samboer Anja Solberg bor oppe med to barn. Alle er over gjennomsnittet glad i julepynt og julebelysning. Det er lett å se.

Skikkelig oppblåst

I hagen er det en enorm snømann og en ditto stor julenisse. Ser sånn passe oppblåst ut, begge to. Det er også to store nisser på en sparkstøtting, og ved siden av en gammel bil står det nok en stor nisse.

– Men om et par dager kommer det en diger oppblåsbar pepperkakemann og en nisse med slede og reinsdyr. Det er svigerdatter Anja som får tak i mye av dette på nettet, sier Beate Nerland.

– Neste år står det en fem meter høg nisse her. Det er planen.

Vi går inn. Uansett hvor vi snur oss ser vi nisser. Også på do, i tilfelle man blir nissetrengt. Inne i stua står det en diger nisse som stikker seg ut. Den er virkelig forseggjort. Nissen ser dyr ut.

– Denne nissen sto i butikken til tidligere Ergo i Molde. Dette var en nisse jeg bare måtte ha. Men den kostet 4000 kroner. Tredje juledag sto jeg utenfor butikken ganske tidlig.

Hundrevis av nisser

Det er snakk om hundrevis av store og små nisser i det julepynta huset.

– Vi er overbegeistret for jula, begge to, fastslår Bjørn Nerland.

– Vi har et rom som er helt fullstappet med julepynt. Det er nok pynt også til de oppe. Det tar et par dager å pakke ut alt. Jeg har et system på det. Og hvert år blir det flere nisser. De er jo så koselige skapninger, fastslår Beate.

Det stopper ofte fremmede biler foran huset på Håset, som ligger rett oppom Hustadmarmor. Det kommer ofte folk som har lyst til å se på nissehuset og ta bilder. Alle er hjertelig velkommen.

Kan ikke vente

– Her i huset er det lidenskap for jula. Det begynner allerede etter haloween. Beate kan ikke vente med å finne fram julepynten. Ja, det er mange nisser her og trang om plassen, men du verden så koselig, sier Bjørn Nerland.

Julepynten får stå til 13. dag jul. Vi takker for oss. Neste hus vi skal besøke er i Eidsvåg.