KRISTIANSUND: Det var under en middag for inviterte gjester i forkant av Desemberkonferansen briten Rich Denny, som tiltrådte som toppsjef i Norske Shell sist sommer, kom med den klare meldinga om oljegigantens framtid i Norge.

Usikkerhet

Det har vært usikkerhet og spekulasjoner om de store internasjonale oljeselskapenes framtidige tilstedeværelse i Norge. Det har også knyttet seg spenning til Shells framtidige rolle i Norge, etter signaler om nedsalg i enkelte felt.

Som operatør for Ormen Lange og Draugen, og fram til 1. oktober også for Nyhamna, har Shell vært den desidert viktigste aktøren innenfor olje- og gassvirksomheten i Møre og Romsdal gjennom 24 år. Foruten de mange egne ansatte ved driftsorganisasjonen i Kristiansund, landanlegget på Nyhamna og på Draugen-plattformen, har Shell også gitt beskjeftigelse til et stort antall ansatte innenfor leverandørindustrien og hos tjenesteleverandører.

Øker aktiviteten

– La det være klart: Shell vil opprettholde sin posisjon i Norge. Norske Shell er en veldig viktig del av Shell Group, og vi ønsker å bli her på lang sikt, sa Rich Denny. Shell er for øvrig blant de 11 selskapene som har søkt på nye blokker i 24. konsesjonsrunde.

Etter en rolig periode, bebudet Rich Denny at Shell nå vil øke aktiviteten i Norge. Det skal bores to nye brønner neste år.

Han trakk også fram Ormen Langes store betydning for Storbritannias gassforsyning, og sa at gassen derfra hjelper landet til å redusere sine karbonutslipp.

Shells områdedirektør Odin Estensen sa at Norske Shell har hatt et utrolig spennende år med Ormen Lange og Nyhamna.

– Vi har feiret jubileum for ti år med sikker drift på Ormen Lange. Vi har overført operatørskapet for Nyhamna til Gassco. Samtidig har Nyhamna Expansion-prosjekktet hatt en veldig god og positiv utvikling i en kritisk fase. der vi har passert viktige milepæler. Første del av prosjektet vil være ferdig rundt juletider. Da er neste steg når Aasta Hansteen-feltet blir brakt til land på Nyhamna av Statoil i slutten av 2018, sa Odin Estensen.