1. Gratulerer med jobben som reiselivsdirektør i Visit Nordvest. Det var 35 søkere. Hvordan reagerte du på ansettelsen?

– Jo, det var hyggelig det. Jeg var i ferd med å sette sammen en portefølje av oppdrag til å starte for meg sjøl, men da jeg fikk denne muligheten tok jeg den. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet.

2. Hvorfor ønsker du denne jobben?

– Reiselivet er en spennende næring og en sektor jeg har lært å kjenne blant annet gjennom åra som saksordfører for reiselivsmeldinga, som ble vedtatt tidligere i år. Vi bor i et utrolig spennende distrikt med mange flotte reisemål, gode reiselivsaktører og engasjerte kommuner. Jeg ser potensialet for å videreutvikle reiselivet sammen med medlemsbedriftene og næringa.

3. Du har ikke erfaring med arbeid fra reiselivet. Hva kan du tilføre jobben?

– Ja, det var det. Jeg er ydmyk med tanke på oppgaven jeg går til. De som har vært før meg har gjort en svært god jobb. Jeg har ikke vært så tjukt inni næringa tidligere, men jeg har vært næringspolitiker i Venstre i fire år, snakket mye med reiselivsaktører og reist masse rundt, så jeg starter ikke med blanke ark. Det å bygge sammen blir det viktigste. Jeg skal ut og snakke med bedrifter temmelig raskt når jeg kommer inn i stillinga over nyttår. Jeg må få impulser, snakke med folk og finne ut hvor skoen trykker. En sånn jobb handler blant annet om å ha tett kontakt med myndigheter på ulike nivå, noe jeg har masse erfaring med. Det er et aspekt som trigger meg litt ekstra.

4. Hvilke fordeler har regionen?

– Fordelene i Nordmøre og Romsdal er naturen og opplevelser knytta til denne, kulturen og den fine spennvidden mellom innerst i fjorden, fjellbygdene og skjærene. Vi har også en god matkultur. Her er rett og slett en smeltedigel av opplevelser som er veldig bra.

5. Vi tjener ikke penger på utsikten. Hvordan skal vi få turistene til å legge igjen penger?

– Det må jeg komme tettere i dialog med aktørene for å si noe mer om. Det å få folk til å stoppe opp, bruke overnatting, bespisning, kulturtilbud og de andre tilbudene vi har er sentralt for å tjene penger. Jeg vil gjerne se reiselivet i samarbeid med eksempelvis maritim næring og landbruksnæringen. Byene, bygdene og tettstedene må også være attraktive steder hvor det er trivelig å være. Vi må markere oss på landsbasis så det blir attraktivt for folk å komme hit både fra resten av landet og internasjonalt. I tillegg er det viktig at de som bor i distriktet gjør seg nytte av kortreist turisme.

6. Naturen trekkes fram som vår fremste turistmagnet, hva tenker du om at for eksempel Møreaksen, vil legge deler av E39 i tunnel?

– Det skal jeg ikke mene så mye om akkurat nå.

7. Forholdet mellom Nordmøre og Romsdal er ikke bare godt, hvordan fungerer samarbeidet i reiselivet?

– Jeg synes reiselivet har vist at det går an å samarbeide på tvers av grensene. Det har vært noe av styrken til næringa. Fylkesgrenser og kommunegrenser er uinteressant for turistene. Her er det om å gjøre å fokusere på det som vi har å tilby, om det er nord eller sør for Fursetfjellet.

8. Du satt fire år på Stortinget for Venstre fram til i høst. Da kom du ikke inn. Hvordan har overgangen vært? Og går du på med fynd og klem til Stortingsvalget i 2021?

– Overgangen har vært helt kurant. Det meste av mitt liv har jeg jo IKKE vært politiker, men jobbet i næringlivet. De fire årene var en fantastisk mulighet til å få politisk påfyll, noe jeg forhåpentligvis drar nytte av nå. Nå er jeg litt kjepphøy, men det er ikke verst for MEG at jeg ikke kom inn. Det er verst for dem som ikke valgte meg inn. Hehe. Et valg er et valg, og for fire år siden datt marginene på min side, det gjorde de ikke denne gangen. Det har jeg et avslappet forhold til. Jeg konsentrerer meg om her og nå, og vet ikke om jeg stiller til 2021-valget. Nå er det Visit Nordvest som gjelder, og jeg går inn i stillingen med god helse og veldig friskt mot.

9. Har du et favorittreisemål lokalt?

– Jeg vet ikke om jeg klarer å trekke fram ett sted framfor et annet. Vi har mange fantastiske reisemål. Trollstigen og Atlanterhavsveien er viktige, og kommer fortsatt til å være trekkplaster for regionen, men samtidig er det viktig at andre reisemål i distriktet blir påaktet, både inni fjordene og uti havgapet.

10.Hva gjør du for å koble av?

– Jeg hører på musikk. Tungrock og tung klassisk, det er snadder for meg. Gustav Mahler og Led Zeppelin er gode greier. Jeg må ha litt trøkk. Gode musikkimpulser er bra. Jeg prøver å komme meg på en del konserter og kulturtilbud i regionen. Og på vinteren går jeg gjerne på ski i fjellet.