MOLDE: – Spørsmålet er om vi kommer i mål. Det er noen positive tegn på skatt, så ja, det har jeg fortsatt tro på, sa rådmann Arne Sverre Dahl om den siste økonomirapporten til formannskapet tirsdag. Han har tro på budsjettbalanse i 2017.

Størrelsen på merforbruket i tjenesteproduksjonen per 31. oktober var på 19,7 mill. kr, det samme som ble meldt inn per 2. tertial.

Når frie inntekter og finansieringsutgifter samtidig melder en positiv årsprognose på 11 mill., gir det et samlet merforbruk på 8,7 millioner.

Pleie- og omsorg har det største merforbruket i kroner på 12, 2 mill. Tiltak funksjonshemmete er neste med et merforbruk på hele 11,2 mill. kroner.

Mindre penger på bok

Rådmannen viser til at et merforbruk i 2017 vil gå på bekostning av hva som kan settes av til disposisjonsfondet, som skal være en buffer for uforutsette hendelser og utgifter.

Opprinnelig avsetning til fondet i 2017 var på 22,7 mill. kr. I tillegg kommer de 59,2 mill. fra kommunens overskudd i 2016. Hvis anslått merforbruk holder seg ut året, vil dermed 58,1 mill. kunne avsettes til fondet.