Bilentusiast Raymond Brandshaug har renovert et gammelt garasjeanlegg i tilknytting til eiendommen han og kona har bygd nytt hus på. Her har han investert en halv million kroner i et komplett antirustanlegg i den landsomfattende kjeden Dinitrol.

Fra før av har Raymond halv stilling på delelageret hos Nerland Autosalg AS i Malmefjorden. Han har lang fartstid fra bilbransjen og driver også RAR Bilpleie. 36-åringen er glad i å holde på med bil, for å si det mildt. Og han er glad i å arbeide med biler.

Norge er verst for biler

– Det begynte med bilpleie. Men jeg fant ut at det går da an å gjøre noe annet enn å bare gnikke bil. Bilpleie finner man overalt. Det er stor konkurranse. Antirustbehandling er det ikke så mange som satser på. Men du verden hvor nødvendig det er for biler på våre kanter. Det finnes ikke verre land for nye biler å komme til enn Norge, ler Raymond.

Han har investert i et topp moderne anlegg med sprøyteutstyr og løftebukk. Han har allerede holdt på i litt over et år. Hittil vil han tro at det er snakk om rundt 150 biler som er antirustbehandlet på Vassgård. Cirka halvparten kommer fra forhandlere i nærområdet, resten fra private bileiere som vil ha en ekstra forsikring mot rustskader. For det blir ofte dyrt i etterkant.

– I snitt koster det 5000 kroner pluss moms for en slik understellsbehandling. Jeg har markedsført meg ved hjelp av jungeltelegrafen. Det vanlige er ett lag med tynnstoff og ett lag med tjukkstoff.

Støydemping

– Men man kan også støydempe bilen med et tredje lag. Noen biler har allerede en del rust, som igjen krever ekstra forarbeid. Kanaler og hulrom må også sprayes. Her er det jo salt og sørpe halve året. To år gamle biler er ofte brune under. Etter tre år er det tid for en vedlikeholdsbehandling, forklarer Raymond Brandshaug.

Han har vært i bilbransjen siden han var 22 år. Blant annet var han delelagersjef hos Auto 8-8 i en årrekke. Nå jobber han altså for Nerland Autosalg på det flotte nyanlegget i Malmefjorden.

– Men samtidig liker jeg å være min egen herre og ha litt fleksibilitet. Derfor passer det å ha egen jobb her på bruket og halv jobb i Malmefjorden. Da treffer man jo også mye folk.

Lagarbeid

Kona til Raymond, Ruth Astrid Brandshaug, hjelper til med kontorarbeid og økonomi. Hun er ikke så god på antirust, men desto flinkere med papirarbeid.

– Dette er et lagarbeid, fastslår Raymond Brandshaug.

Raymond Brandshaug legger på to lag med rustbeskyttelse, og gjerne et ekstra lag for støybeskyttelse. Foto: Eirik Heen