Eidsvåg: Fotballherrene i Eidsvåg hadde en tung sesong i 4. divisjon i år, og rykket ned etter bare ett poeng på de 22 kampene. En tynn tropp gjorde det vanskelig for trener Arnt Erik Brakstad, som likevel var motivert for å ta klubben opp igjen fra 5. divisjon.

Den muligheten fikk han aldri. På et styremøte etter sesongen ble det bestemt at treneren ikke fikk fortsette.

– Jeg ville selv fortsette, noe jeg ga uttrykk for hele tida. Jeg så fram til å starte i 5. divisjon, og mente vi hadde et godt grunnlag for å gjøre det godt der. Vi hadde mange unggutter, og 5. divisjon var et nivå som passet oss, sier Brakstad til Romsdals Budstikke.

Mange sluttet

Da det ble klart at Brakstad ikke fikk fornyet tillit, svarte flere spillere på laget med å slutte. Ifølge Brakstad er det snakk om 7-8 av de viktigste spillerne.

– I en klubb som Eidsvåg, så kjenner spillerne hverandre veldig godt. Det kan gi en dominoeffekt når én slutter. Folk ønsker å spille fotball med andre gode spillere. Jeg var en viktig del av spillergruppa, og det samme var min bror. Etter hvert ga enda en seg, og en til. Folk ser at det ikke blir artig å spille fotball der når det sportslige grunnlaget faller, sier han.

– Stort sett alle spillere med sportslig kvalitet til å komme seg opp igjen i 4. divisjon har nå gitt seg. Det sier seg selv at Eidsvåg kommer til å få det tøft nå. Fotballspillere vokser ikke på trær. Nå sitter de igjen med et begrenset utvalg.

Leder i fotballgruppa i Eidsvåg, Anders Stokkeland, ønsker ikke å uttale seg i saka. Han henviser til kommentarer han har gitt til avisa Driva – som først omtalte Brakstads avgang.

– Det har vært en del støy rundt trenerspørsmålet som vi gjerne skulle vært foruten. Jeg håper at de som har sagt at de ikke vil være med kommende sesong likevel blir med, sa han til Driva onsdag kveld.

– Styret i fotballgruppa har nå gjort en grundig og helhetlig vurdering der vi har kommet fram til at tida nå er inne for en fornying av trenerkabalen til Eidsvåg Fotball sitt herrelag. Ut ifra det, ser jeg på det her som en internsak. Så det er den kommentaren. Jeg har ikke lyst til å utdype det her noe mer, uttalte han tidligere i høst.

– Sitter ikke igjen med noe

Brakstad hadde med unntak av et halvår i Træff vært i Eidsvåg i over 20 år. Høstens episode har gjort ham forbannet.

– Ja, det er klart. Det er mye i løpet av høsten som har gjort meg forbannet. Jeg har vært i klubben siden jeg var seks år. Nå sitter jeg egentlig ikke igjen med noe. Det er rart hvor fort følelser for en klubb kan forsvinne, sier en skuffet Brakstad.

– Hva tenker du om det som har skjedd?

– Generelt har vel det meste blitt gjort feil. I en bygd som Eidsvåg går det fort rykter om hvordan ting blir gjort.

Nytt trenerteam

Selv om det ble en skuffende ende på karrieren i Eidsvåg, har han ikke mistet lysten på å drive med fotball videre.

– Jeg var inne på tanken med å si stopp, men fotball er ikke noe man bare gir seg med. jeg har holdt på siden jeg var seks år. Det har vært mange tilbud fra forskjellige klubber nå når folk har fått høre at jeg er ferdig i Eidsvåg. For meg handler det om å finne en klubb som det ikke tar så lang tid å pendle til. I tillegg ønsker jeg at det skal være et artig prosjekt på gang. Om det er som spiller, trener eller spillende trener er ikke så farlig. Vi får se, sier han.

PS: Onsdag presenterte Eidsvåg IL hvem som blir lagets trenere for den kommende sesongen. Ronny Sandnes blir hovedtrener, og han får med seg Tor Olav Øyen og Espen Listaul.

Ronny Sandnes (t.h.) blir hovedtrener for Eidsvågs fotballherrer i 2018, med Tor Olav Øyen og Espen Listaul (ikke til stede) som hjelpere. Foto: Eidsvåg IL