En Molde-mann i slutten av 20-åra sto nylig tiltalt for brudd på blant annet narko- og vegtrafikklova.

Mannen jobber som sjåfør og la alle kortene på bordet da saka var oppe i Romsdal tingrett.

Røyka hasj daglig

Han fortalte at han i flere år hadde slitt med søvnen, og at han de siste årene hadde røyka hasj for å sove bedre. Det siste halvåret hadde han røyka cirka ett gram daglig – noen han også gjorde en tidlig morgen i slutten av oktober. På tross av at han var ruset, satte han seg i bilen og kjørte.

Han ble stoppet av politiet og analyseresultatene viste at han hadde en THC-rus tilsvarende en promille på over 1,2. Da politiet sjekket boligen hans, fant de totalt 109 gram hasj.

De fant også små mengder med testosteron – og i bilen hans fant de en batong, noe han var klar over var forbudt.

Straffedømt tidligere

Han fortalte i retten at han nå hadde sluttet å røyke hasj. Doping-stoffet de fant var en rest fra flere år tilbake, noe han hadde glemt av, sa han. Batongen hadde han i bilen for å forsvare seg, forklarte han.

Mannen er straffedømt flere ganger tidligere, både for brudd på straffeloven, politiloven og vegtrafikkloven. I formildende retning viste tingretten til mannens tilståelse.

Etter dette ble han dømt til fengsel i 45 dager. I tillegg må han betale ei bot på 30.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. Han fradømmes også førerkortet for en periode på 24 måneder.